Set
Set

Set

Una reelaboració apassionant i nothombiana de la Història Sagrada.

L’Evangeli segons Jesucrist. O l’Evangeli segons Amélie Nothomb. La novel·lista belga s’atreveix a donar veu al protagonista i és el mateix Jesús qui ens narra la seva Passió.

En aquestes pàgines apareixen Ponç Pilat, els deixebles, el traïdor Judes, Maria Magdalena, els miracles, la crucifixió, la mort i la resurrecció, les converses de Jesucrist amb el seu pare diví... Personatges i situacions ben coneguts, però que aquí se’ns narren des d’un punt de vista modern, amb un to líric i filosòfic i amb pinzellades d’humor. Jesucrist ens parla de l’ànima i de la vida eterna, però també del cos i del present; d’allò transcendental, però també d’allò mundà. Hi aflora un personatge visionari i reflexiu que coneix l’amor, el desig, la fe, el dolor, la decepció i el dubte.

Aquesta novel·la reinterpreta i humanitza una figura històrica amb una mirada potser transgressora, tal vegada iconoclasta, però que no busca en absolut la provocació per la provocació ni l’escàndol fàcil.

Sacrilegi? Blasfèmia? És simplement literatura, amb la força i la capacitat de seducció a les quals ens té acostumats l’autora.

«El fill de déu que imagina Amélie Nothomb té desitjos, s’equivoca, li agrada dormir, no li agrada el matrimoni, li fan mal els menyspreus i descobreix la por» (Natalia Wysocka, La Presse); «Nothomb filosofa amb humor sobre el cos, l’amor, el plaer, la ingratitud humana, el patiment, l’esperança, la fe, la mort... Nihil obstat» (Thierry Gandillot, Les Échos).

 

 

ISBN978-84-339-1801-7
EAN9788433918017
PVP CON IVA17.9 €
NÚM. DE PÁGINAS120
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 92
TRADUCCIÓNFerran Ràfols Gesa
PUBLICACIÓN09/02/2022
ISBN978-84-339-4404-7
EAN9788433944047
PVP CON IVA9.99 €
CÓDIGOLA 92
TRADUCCIÓNFerran Ràfols Gesa
PUBLICACIÓN09/02/2022
COMPARTE EN:
Publicat amb l'ajuda del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Publicat amb l'ajuda del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
 
Amélie Nothomb

Amélie Nothomb

Amélie Nothomb va néixer a Kobe (Japó) el 1967. Prové d’una antiga família de Brussel·les, encara que va passar la infantesa i l’adolescència entre la Xina i el Japó; actualment viu a París. Des d’Higiene de l’assassí, la seva primera novel·la, s’ha convertit en una de les autores en llengua francesa més populars i de més projecció internacional. «Llibres Anagrama» ha publicat Barbablava, Pétronille, El crim del comte Neville, En Riquet del plomall, Pica’t al cor,Els noms epicens, Set i Primera sang(Premi Renaudot)fites d’«una trajectòria frenètica, prolífera en històries marcades per l’excentricitat, els diàlegs perspicaços i brillants propis d’un guionista del Hollywood dels quaranta i cinquanta, i per un combinat exquisit de misteri, fantasia i absurd, sempre amb una cirereta de talent» (Javier Aparicio Maydeu, El País). El 2008 va rebre el Grand Prix Jean Giono pel conjunt de la seva obra.

Fotografía © Johanna Marghella.