El Premi Llibres Anagrama de Novel·la, en llengua catalana, es concedirà anualment. El guardó, amb una dotació de 6.000 euros en concepte d'avançament de drets d'autor, s'entregarà el tercer dilluns del mes de gener.

La col·lecció Llibres Anagrama va començar a publicar-se el febrer de 2014 amb Ampliació del camp de batalla de Michel Houellebecq; a principis de 2019 arribarà als 60 títols.Premiats

Les possessions 2018Reunit a Barcelona el 9 de gener de 2018 per celebrar la deliberació final, el jurat format per Mita Casacuberta, Guillem Gisbert, Imma Monsó, Sergi Pàmies, Isabel Obiols i Silvia Sesé va decidir atorgar el 3r Premi Llibres Anagrama de Novel·la, dotat amb 6.000 euros i al qual s’han presentat 28 originals, a l’obra:

Les possessions de Llucia Ramis.

El jurat destaca la mestria i la solidesa narrativa de l’autora, que ha lliurat una novel·la composta per múltiples capes, narrada per una veu protagonista d’una gran humanitat i escrita amb una llengua rica i vibrant.

Bases 2019


1. Poden optar al Premi Llibres Anagrama de Novel·la, de caràcter anual, els autors que hi presentin una novel·la original i inèdita en llengua catalana. Un requisit indispensable és que la novel·la no estigui presentada a cap altre premi i que  l’autor disposi de tots els drets d’explotació de l’obra en qualsevol format i modalitat d’edició.

2. Les obres s’hauran de presentar en folis mecanografiats a doble espai i en una sola cara. Cal enviar-ne un original imprès, enquadernat o cosit, a Editorial Anagrama, carrer Pedró de la Creu, 58, 08034 Barcelona, i una còpia digital en qualsevol suport electrònic a mmiquel(@)anagrama-ed.es. 

3. Els originals s’hauran d’enviar amb el nom, cognoms i domicili de l’autor, a l’adreça indicada més amunt, entre l'1 de setembre i el 30 d’octubre de l’any 2018. Les obres, acompanyades d’una breu nota biobibliogràfica, es poden presentar amb pseudònim, i en aquest cas és indispensable afegir, en un sobre a part, el nom, cognoms i domicili de l’autor.

4. L’autor de l’obra guanyadora rebrà, en l’acte de signatura del contracte –que tindrà una durada de quinze anys–, la quantitat de 6.000 euros en concepte d’avançament de drets d’autor, que es fixa en el 10 % del preu de venda del llibre. En el cas d’una edició de butxaca, l’autor rebrà el 6 % del preu de venda dels exemplars venuts; en el cas d’una edició digital, el 25 % dels ingressos nets de l’editor.

5. L’autor de la novel·la guanyadora cedeix a Editorial Anagrama el dret exclusiu d’explotació de la novel·la en qualsevol format i en totes les modalitats, per a tot el món. L’editorial també es reserva en exclusiva els drets de traducció per a l’edició en tots els idiomes, pels quals l’autor rebrà un 80 % de les quantitats percebudes per l’editorial.

6. Editorial Anagrama es limitarà a acusar recepció de les obres degudament presentades al concurs dins el termini indicat, i no es compromet a mantenir correspondència amb els candidats al premi ni a facilitar-los informació sobre la classificació de les novel·les.

 7. El premi s’entregarà el tercer dilluns del mes de gener de 2019.

 8. El premi pot ser declarat desert.

 9. Editorial Anagrama tindrà una opció preferent per decidir la publicació de les obres presentades i no premiades.

10. Un cop adjudicat el premi, les obres no premiades sobre les quals l’editor no exerciti l’opció indicada més amunt seran destruïdes sense que es pugui presentar cap reclamació en aquest sentit. Tampoc no es respon de la pèrdua de cap original atribuïble a correus o a tercers.

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.