El Premi Llibres Anagrama de Novel·la, en llengua catalana, es concedirà anualment. El guardó, amb una dotació de 6.000 euros en concepte d'avançament de drets d'autor, s'entregarà el tercer dilluns del mes de gener.

La col·lecció Llibres Anagrama va començar a publicar-se el febrer de 2014 amb Ampliació del camp de batalla de Michel Houellebecq; a principis de 2019 arribarà als 60 títols.Premiats

4t Premi Llibres Anagrama de Novel·la 2019Reunit a Barcelona el 10 de gener de 2019 per celebrar la deliberació final, el jurat format per Mita Casacuberta, Guillem Gisbert, Imma Monsó, Sergi Pàmies i les editores Isabel Obiols i Silvia Sesé va decidir atorgar el 4t Premi Llibres Anagrama de Novel·la, dotat amb 6.000 euros i al qual s’han presentat 30 originals, a l’obra 

Canto jo i la muntanya balla, d’Irene Solà.

El jurat destaca l’energia desbordant i encomanadissa de la novel·la, la bellesa d’una prosa vitalista i plena de textures i un joc amb els punts de vista que llisca amb tota naturalitat.

En paraules de membres del jurat:

«Canto jo i la muntanya balla és un viatge des de la unitat d’espai per un temps pluridimensional. Com Here, de Richard McGuire, però a través de les paraules», Mita Casacuberta.

«Irene Solà ha escrit una novel·la de muntanya on els éssers humans, el regne animal i el vegetal comparteixen el protagonisme, involucrats entre ells per una essència original, la que surt de la veu narradora. L’autora hi canta amb una llengua valenta i insòlitament expressiva, i hi ballen la realitat més tangible i la que no es veu. Balla també el lector, seduït per la festa de punts de vista i la prosa virtuosa que mai s’oblida d’emocionar-nos explicant una història», Guillem Gisbert.

«D’aquest llibre no en surts com hi has entrat. I no en surts fàcilment: el pòsit és durador, potser inesborrable», Imma Monsó.

«El llibre d’Irene Solà enganxa a través d’una combinació d’intensitat i talent i d’una gran irreverència i atreviment a l’hora de fer servir la tradició per posar-la al servei d’un plantejament literari modern», Sergi Pàmies.

Bases 2020


1. Poden optar al Premi Llibres Anagrama de Novel·la, de caràcter anual, els autors que hi presentin una novel·la original i inèdita en llengua catalana. Un requisit indispensable és que la novel·la no estigui presentada a cap altre premi i que  l’autor disposi de tots els drets d’explotació de l’obra en qualsevol format i modalitat d’edició.

2. Les obres s’hauran de presentar en folis mecanografiats a doble espai i en una sola cara. Cal enviar-ne un original imprès, enquadernat o cosit, a Editorial Anagrama, carrer Pedró de la Creu, 58, 08034 Barcelona, i una còpia digital en qualsevol suport electrònic a mmiquel(@)anagrama-ed.es. 

3. Els originals s’hauran d’enviar amb el nom, cognoms i domicili de l’autor, a l’adreça indicada més amunt. Les obres, acompanyades d’una breu nota biobibliogràfica, es poden presentar amb pseudònim, i en aquest cas és indispensable que el nom, cognom i domicili de l’autor s’afegeixin en un sobre a part. El termini de presentació d’originals s’obrirà el 2 de setembre i es tancarà el 14 d’octubre de 2019.

4. L’autor de l’obra guanyadora rebrà, en l’acte de signatura del contracte –que tindrà una durada de quinze anys–, la quantitat de 6.000 euros en concepte d’avançament de drets d’autor, que es fixa en el 10% del preu de venda del llibre. En el cas d’una edició de butxaca, l’autor rebrà el 6 % del preu de venda dels exemplars venuts; en el cas d’una edició digital, el 25% dels ingressos nets de l’editor.

5. L’autor de la novel·la guanyadora cedeix a Editorial Anagrama el dret exclusiu d’explotació de la novel·la en qualsevol format i en totes les modalitats, per a tot el món. L’editorial també es reserva en exclusiva els drets de traducció per a l’edició en tots els idiomes, pels quals l’autor rebrà un 80% de les quantitats percebudes per l’editorial.

6. Editorial Anagrama es limitarà a acusar recepció de les obres degudament presentades al concurs dins el termini indicat, i no es compromet a mantenir correspondència amb els candidats al premi ni a facilitar-los informació sobre la classificació de les novel·les.

 7. El premi s’entregarà el tercer dilluns del mes de gener de 2020.

 8. El jurat està format per Mita Casacuberta, Guillem Gisbert, Imma Monsó, Jordi Puntí i Isabel Obiols i Silvia Sesé en representació de l’editorial. El premi pot ser declarat desert.

 9. Editorial Anagrama tindrà una opció preferent per decidir la publicació de les obres presentades i no premiades.

10. Un cop adjudicat el premi, les obres no premiades sobre les quals l’editor no exerciti l’opció indicada més amunt seran destruïdes sense que es pugui presentar cap reclamació en aquest sentit. Tampoc no es respon de la pèrdua de cap original atribuïble a correus o a tercers.

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.