Pétronille
Pétronille

Pétronille

Trobar un bon company de mam és un afer molt seriós. Aficionada al xampany, Amélie Nothomb en troba una de manera imprevista en una llibreria on ha anat a firmar exemplars d’El sabotatge amorós. Pétronille Fanto, un ésser androgin de vint-i-dos anys que sembla que en tingui quinze, es convertirà no només en la col·lega ideal de borratxeres sinó en una escriptora prolífica i, tal vegada, en un àlter ego maligne de la mateixa Nothomb. L’amistat etílica entre l’escriptora consagrada i la incipient esdevé duel dialèctic, diversió, companyia i contrast..., però també risc.

Novel·la d’inspiració autobiogràfica, Pétronille és una ficció delirant i tremendament divertida en què trobem alguns dels temes predilectes de l’escriptora belga: el protagonisme del cos i la reflexió sobre la creació literària i l’enrenou editorial que l’acompanya. Amélie Nothomb submergeix el lector en l’estat d’ebrietat entre ascètic i al·lucinatori de l’alcohol consumit en dejú gràcies a una prosa de collita excel·lent en què sovintegen l’humor negre, la ironia i la genialitat estilística que la caracteritzen. Pur or líquid.

«Un autoretrat tan impactant com alcoholitzat, que deixa al paladar el record d’un verí deliciós» (Le Nouvel Observateur)

«En l’obra de Nothomb, l’estranyesa sorgeix dels llocs més inesperats. Amb el seu gust per la perversitat psicològica i l’humor negre, té més d’un as a la màniga. Una petita joia tallada amb gràcia» (Madame Figaro)

«Una novel·la excel·lent. Rarament s’ha escrit tan bé sobre l’ebrietat» (François Busnel, France 5).

ISBN978-84-339-1531-3
EAN9788433915313
PVP CON IVA16.9 €
NÚM. DE PÁGINAS160
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 23
TRADUCCIÓNFerran Ràfols Gesa
PUBLICACIÓN16/03/2016
OTRAS EDICIONESPanorama de narrativas (PN 922)
ISBN978-84-339-3701-8
EAN9788433937018
PVP CON IVA9.99 €
CÓDIGOLA 23
TRADUCCIÓNFerran Ràfols Gesa
PUBLICACIÓN16/03/2016
COMPARTE EN:
 
Amélie Nothomb

Amélie Nothomb

Amélie Nothomb va néixer a Kobe (Japó) el 1967. Prové d’una antiga família de Brussel·les, encara que va passar la infantesa i l’adolescència entre la Xina i el Japó; actualment viu a París. Des d’Higiene de l’assassí, la seva primera novel·la, s’ha convertit en una de les autores en llengua francesa més populars i de més projecció internacional. «Llibres Anagrama» ha publicat Barbablava, Pétronille, El crim del comte Neville, En Riquet del plomall, Pica’t al cor,Els noms epicens, Set i Primera sang(Premi Renaudot)fites d’«una trajectòria frenètica, prolífera en històries marcades per l’excentricitat, els diàlegs perspicaços i brillants propis d’un guionista del Hollywood dels quaranta i cinquanta, i per un combinat exquisit de misteri, fantasia i absurd, sempre amb una cirereta de talent» (Javier Aparicio Maydeu, El País). El 2008 va rebre el Grand Prix Jean Giono pel conjunt de la seva obra.

Fotografía © Johanna Marghella.