En Riquet del plomall
En Riquet del plomall

En Riquet del plomall

Nothomb reinventa un conte clàssic de Perrault i crea una deliciosa rondalla moderna sobre l'amor i la bellesa.

En Déodat és el nadó més lleig del món, però a mesura que creixi demostrarà que posseeix una ment privilegiada. No obstant això, tindrà dificultats serioses per comprendre els misteris de l’amor. La Trémière, per contra, és una nena d’una bellesa captivadora, però es mostra passiva, només parla quan és imprescindible i no sembla que reaccioni davant les provocacions. I, com que els pols oposats s’atreuen, els inadaptats Déodat i Trémière estan destinats a trobar-se…

Reprenent la fórmula que va utilitzar fa uns anys a Barbablava, Amélie Nothomb recorre a un conte de Charles Perrault i el transporta al món actual a manera de faula moderna gens innocent. Clarivident i elegant com sempre, amb la seva fluïdesa narrativa, l’autora explora les incerteses de la infantesa i l’adolescència, aborda la diferència i les dificultats per adaptar-se d’aquells que són singulars i reflexiona sobre la veritable naturalesa de l’amor i de la bellesa.

En Riquet del plomall és una nova mostra del talent inesgotable de l’escriptora belga, un nou pas de rosca enginyós, poètic i crític a un conte de fades de tota la vida. En paraules de l’autora, «l’art té una tendència natural a concedir un lloc de privilegi al que és extraordinari».

«Una novel·la deliciosa impregnada de filosofia» (Joëlle Smets, Le Soir Magazine).

«Una historia d’amor, o més aviat de transformació amorosa, que fuig del cinisme per celebrar la bellesa que de vegades costa de distingir» (Lire). 

«És sense cap mena de dubte una de les seves novel·les no autobiogràfiques més aconseguides» (Marie-Françoise Gihousse, L’Avenir).

ISBN978-84-339-1557-3
EAN9788433915573
PVP CON IVA16.9 €
NÚM. DE PÁGINAS128
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 49
TRADUCCIÓNFerran Ràfols Gesa
PUBLICACIÓN28/03/2018
ISBN978-84-339-3918-0
EAN9788433939180
PVP CON IVA8.99 €
CÓDIGOLA 49
TRADUCCIÓNFerran Ràfols Gesa
PUBLICACIÓN28/03/2018
COMPARTE EN:
 
Amélie Nothomb

Amélie Nothomb

Amélie Nothomb va néixer a Kobe (Japó) el 1967. Prové d’una antiga família de Brussel·les, encara que va passar la infantesa i l’adolescència entre la Xina i el Japó; actualment viu a París. Des d’Higiene de l’assassí, la seva primera novel·la, s’ha convertit en una de les autores en llengua francesa més populars i de més projecció internacional. «Llibres Anagrama» ha publicat Barbablava, Pétronille, El crim del comte Neville, En Riquet del plomall, Pica’t al cor,Els noms epicens, Set i Primera sang(Premi Renaudot)fites d’«una trajectòria frenètica, prolífera en històries marcades per l’excentricitat, els diàlegs perspicaços i brillants propis d’un guionista del Hollywood dels quaranta i cinquanta, i per un combinat exquisit de misteri, fantasia i absurd, sempre amb una cirereta de talent» (Javier Aparicio Maydeu, El País). El 2008 va rebre el Grand Prix Jean Giono pel conjunt de la seva obra.

Fotografía © Johanna Marghella.


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.