El Regne
El Regne

El Regne

Emmanuel Carrère ha acostumat els lectors a esperar-ne l’inesperat, i en aquesta obra monumental, gairebé èpica i sens dubte radical, aborda la fe i els orígens del cristianisme, ni més ni menys.

A El Regne s’entrecreuen la vivència de l’autor, que abraça la fe en un moment de crisi personal, i les històries de Pau i de Lluc. Pau, que cau del cavall, té una il•luminació mística i passa de lapidar cristians a propagar la nova fe que transmuta els valors. I Lluc, que escriu la vida de Jesús i a partir del qual ens endinsem en els Evangelis. Enmig d’aquestes històries entrellaçades apareixen la sèrie sobre zombis en què Carrère fa de guionista, una cangur exhippie i amiga de Philip K. Dick, els bolxevics comparatsa mb els primers cristians, webs porno, visions erudites sobre les fonts del cristianisme, la desaparició –resurrecció?– del cadàver de Jesús… A Carrère li interessa el missatge transgressor del cristianisme i la desmesura de la fe. I aquest llibre provocador és una indagació rabiosament contemporània que ens parla de la perplexitat, el dogma, el dubte, la redempció i la construcció d’una creença amb tesis rupturistes i rituals estranys.

«Es llegeix com una novel•la d’aventures, fascinant, erudita i sovint molt divertida» (Les Inrockuptibles)

«El Regne desafia tots els gèneres: narració, indagació, assaig, llibre d’història i d’introspecció, és apassionant de cap a peus» (François Busnel, Lire)

«Per explicar com van actuar aquests improbables agents de la subversió radical, Carrère exerceix d’historiador, de periodista, “detectiu” seria la paraula exacta» (Ève Charrin, La Nouvelle Quinzaine Littéraire).

ISBN978-84-339-1521-4
EAN9788433915214
PVP CON IVA24.90 €
NÚM. DE PÁGINAS520
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 13
TRADUCCIÓNJordi Martín Lloret
PUBLICACIÓN09/09/2015
OTRAS EDICIONESCompactos (CM 834)
ISBN9788433936233
EAN9788433936233
PVP CON IVA9.99 €
CÓDIGOLA 13
TRADUCCIÓNJordi Martín Lloret
PUBLICACIÓN09/09/2015
COMPARTE EN:
 
Emmanuel Carrère

Emmanuel Carrère

Emmanuel Carrère (París, 1957) s’ha imposat internacionalment com un escriptor extraordinari amb set novel·les de no-ficció. Són L’adversari: «El primer clàssic del gènere narratiu més innovador de la literatura del segle XXI: la novel·la de fets reals» (Jordi Amat); Una novel·la russa: «Un relat original, multidireccional i pertorbador» (Sergi Pàmies); Vides que no són la meva: «Una experiència literària brutal» (Pedro Almodóvar); Limonov (Prix des Prix): «Un relat superb i engrescador » (Joan Garí, Ara); El Regne: «Una mostra de gran intel·ligència narrativa, una obra escrita en estat de gràcia» (Isaac Rosa, El País); Ioga: «Una invitació a endinsar-se a la cuina de l’escriptor» (Marc Bassets, El País) i D13: «Humanament esgarrifós i literàriament espectacular» (Pere Antoni Pons, Ara). És autor d’altres obres de ficció, com El bigoti i La Classe de neige (Premi Fémina); de periodisme, com Il est avantageux d’avoir où aller, i biogràfiques, com Je suis vivant et vous êtes morts, sobre Philip K. Dick. El 2017 va rebre el Premi FIL de Literatura en Llengües Romàniques i el 2021, el Premi Princesa d’Astúries de les Lletres.

Fotografia © MT Slanzi


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.