Els noms epicens
Els noms epicens

Els noms epicens

Els noms epicens són aquells que, com Claude o Dominique, tant poden ser femenins com masculins. En aquesta història en Claude és ell i la Dominique és ella. Ell s’entossudeix a casar-se amb ella i, després d’endur-se-la a viure a París, s’entesta encara més a deixar-la embarassada. Finalment neix la seva filla, a qui posen el nom d’Épicène, agafat d’una obra teatral de Ben Jonson –coetani de Shakespeare– i que també és un nom epicè.

Quan neix la criatura, l’obsessió procreadora del pare es converteix en indiferència cap a la filla. Arrossegat per una ambició social també fora mida, convenç la seva dona perquè es faci amiga d’una parella de l’alta burgesia financera, la Reine i en Jean-Louis, les filles dels quals van a escola amb l’Épicène. Una parella amb qui en Claude manté un antic vincle secret en forma de greuge. 

I així aquesta novel·la narra la història d’un doble rebuig i d’una doble venjança –una de triomfant; l’altra, destinada al fracàs–. Nothomb explora amb la perspicàcia que la caracteritza les complexes relacions entre pares i fills i el ressentiment d’un amor no correspost. Així, construeix una mena de pervers conte de fades contemporani, una faula cruel, narrada amb concisió i contundència.

«Fidel al seu estil fluid, lleuger i poètic, la novel·lista condueix la intriga amb un impecable sentit del tempo» (Jean-Luc Wachthausen, Le Point)

«Un vodevil negre que, a poc a poc, s’endinsa en els territoris cruels de Yasmina Reza» (Lire)

«Cargola la història amb murrieria i plaer… Una delícia nothombiana» (Marianne Payot, L’Express).

ISBN978-84-339-1579-5
EAN9788433915795
PVP CON IVA17.9 €
NÚM. DE PÁGINAS128
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 72
TRADUCCIÓNFerran Ràfols Gesa
PUBLICACIÓN27/05/2020
ISBN978-84-339-4143-5
EAN9788433941435
PVP CON IVA8.99 €
CÓDIGOLA 72
TRADUCCIÓNFerran Ràfols Gesa
PUBLICACIÓN27/05/2020
COMPARTE EN:
 
Amélie Nothomb

Amélie Nothomb

Amélie Nothomb va néixer a Kobe (Japó) el 1967. Prové d’una antiga família de Brussel·les, encara que va passar la infantesa i l’adolescència entre la Xina i el Japó; actualment viu a París. Des d’Higiene de l’assassí, la seva primera novel·la, s’ha convertit en una de les autores en llengua francesa més populars i de més projecció internacional. «Llibres Anagrama» ha publicat Barbablava, Pétronille, El crim del comte Neville, En Riquet del plomall, Pica’t al cor,Els noms epicens, Set i Primera sang(Premi Renaudot)fites d’«una trajectòria frenètica, prolífera en històries marcades per l’excentricitat, els diàlegs perspicaços i brillants propis d’un guionista del Hollywood dels quaranta i cinquanta, i per un combinat exquisit de misteri, fantasia i absurd, sempre amb una cirereta de talent» (Javier Aparicio Maydeu, El País). El 2008 va rebre el Grand Prix Jean Giono pel conjunt de la seva obra.

Fotografía © Johanna Marghella.