Els aeròstats
Els aeròstats

Els aeròstats

Amélie Nothomb en plena forma: un elogi de la lectura gens trivial, gens previsible i, per sobre de tot, gens innocent.

L’Ange té dinou anys, viu a Brussel·les i és una estudiant de filologia excel·lent. Per fer una mica de diners, es decideix a donar classes particulars de literatura a en Pie, un adolescent de setze anys a qui no li agrada llegir. Segons el criteri del seu pare despòtic, sembla que el noi és dislèctic i té problemes de comprensió lectora. En el fons, però, el problema és molt més simple: odia els llibres amb la mateixa assertivitat amb què odia els seus pares. A ell, el que l’apassiona de veritat són les matemàtiques i els zepelins.

Mentre l’Ange esperona el seu alumne amb algunes lectures, el pare espia les sessions clandestinament. A poc a poc, però, la curiositat d’en Pie va despertant: clàssic rere clàssic, la literatura exerceix la seva força, com el gas que permet que els aeròstats, feixucs, s’elevin lleugers cap al cel. Tanmateix, la relació entre la jove professora i el seu deixeble es va consolidant, fins que el vincle entre tots dos es transforma definitivament.

La nova novel·la d’Amélie Nothomb és un elogi de la lectura que defuig la trivialitat, gens previsible i, per sobre de tot, gens innocent.

«Nothomb té el do de la narració aèria: esbossa les situacions amb subtilesa, les aborda sense partits presos i les abandona abans que el lector se’n cansi» (Vicenç Pagès Jordà, L’Avenç).

ISBN978-84-339-2229-8
EAN9788433922298
PVP CON IVA17.9 €
NÚM. DE PÁGINAS144
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 116
TRADUCCIÓNFerran Ràfols Gesa
PUBLICACIÓN21/02/2024
ISBN978-84-339-2266-3
EAN9788433922663
PVP CON IVA10.99 €
CÓDIGOLA 116
TRADUCCIÓNFerran Ràfols Gesa
PUBLICACIÓN21/02/2024
COMPARTE EN:
 
Amélie Nothomb

Amélie Nothomb

Amélie Nothomb va néixer a Kobe (Japó) el 1967. Prové d’una antiga família de Brussel·les, encara que va passar la infantesa i l’adolescència entre la Xina i el Japó; actualment viu a París. Des d’Higiene de l’assassí, la seva primera novel·la, s’ha convertit en una de les autores en llengua francesa més populars i de més projecció internacional. «Llibres Anagrama» ha publicat Barbablava, Pétronille, El crim del comte Neville, En Riquet del plomall, Pica’t al cor,Els noms epicens, Set i Primera sang(Premi Renaudot)fites d’«una trajectòria frenètica, prolífera en històries marcades per l’excentricitat, els diàlegs perspicaços i brillants propis d’un guionista del Hollywood dels quaranta i cinquanta, i per un combinat exquisit de misteri, fantasia i absurd, sempre amb una cirereta de talent» (Javier Aparicio Maydeu, El País). El 2008 va rebre el Grand Prix Jean Giono pel conjunt de la seva obra.

Fotografía © Johanna Marghella.


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.