El crim del comte Neville
El crim del comte Neville

El crim del comte Neville

Una deliciosa i perversa faula moderna que parteix de la predicció d’una vident: el comte Neville matarà un dels convidats a la seva festa.

El comte Neville va a casa d’una vident per recollir la seva filla petita. La vident se l’ha trobada en un bosc, en posició fetal i tremolant de fred. Sembla que l’adolescent, que du el singular nom de Sérieuse, s’havia fugat del castell familiar. Però, abans de portar l’aristocràtic progenitor davant de la noia, la vident li agafa la mà i li anuncia: «Aviat farà una gran celebració a casa seva. Durant la recepció, matarà un dels convidats.»

En efecte, els Neville, excèntrica família d’antiga soca, celebraran aviat la seva garden party anual, a la qual conviden la flor i nata de la societat. La festa és una tradició irrenunciable, malgrat que els Neville estan arruïnats i el comte fins i tot es planteja vendre el castell i el bosc que el rodeja. Amb tota probabilitat, aquesta serà la darrera. Acabarà, tal com prediu la vident, amb un assassinat?

Amélie Nothomb, en plena forma, ironitza sobre aquest món anacrònic de la noblesa belga que coneix de primera mà. I ho fa amb un homenatge a l’Oscar Wilde d’El crim de Lord Arthur Savile.

El resultat és una juganera i perversa faula moderna amb un vernís tragicòmic, en què, sota una capa d’espurnejant lleugeresa, treu el cap una suggestiva indagació sobre el món de les aparences, les relacions familiars, els secrets del passat, el dolor de la infantesa, les incerteses de l’adolescència i el destí, que pot acabar donant tombs ben sinuosos...

«Un conte de fades barrejat amb tragèdia grega... Com sempre en Nothomb, la melancolia i les tristors de la infantesa emergeixen sota l’aparent lleugeresa, feta d’humor i elegància, de la novel·lista» (Laurence Houot, Culturebox).

«La sageta belga torna a fer diana» (Jérôme Béglé, Le Point).

ISBN978-84-339-1547-4
EAN9788433915474
PVP CON IVA16.9 €
NÚM. DE PÁGINAS112
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 39
TRADUCCIÓNFerran Ràfols Gesa
PUBLICACIÓN18/05/2017
ISBN978-84-339-3814-5
EAN9788433938145
PVP CON IVA8.99 €
CÓDIGOLA 39
TRADUCCIÓNFerran Ràfols Gesa
PUBLICACIÓN18/05/2017
COMPARTE EN:
 
Amélie Nothomb

Amélie Nothomb

Amélie Nothomb va néixer a Kobe (Japó) el 1967. Prové d’una antiga família de Brussel·les, encara que va passar la infantesa i l’adolescència entre la Xina i el Japó; actualment viu a París. Des d’Higiene de l’assassí, la seva primera novel·la, s’ha convertit en una de les autores en llengua francesa més populars i de més projecció internacional. «Llibres Anagrama» ha publicat Barbablava, Pétronille, El crim del comte Neville, En Riquet del plomall, Pica’t al cor,Els noms epicens, Set i Primera sang(Premi Renaudot)fites d’«una trajectòria frenètica, prolífera en històries marcades per l’excentricitat, els diàlegs perspicaços i brillants propis d’un guionista del Hollywood dels quaranta i cinquanta, i per un combinat exquisit de misteri, fantasia i absurd, sempre amb una cirereta de talent» (Javier Aparicio Maydeu, El País). El 2008 va rebre el Grand Prix Jean Giono pel conjunt de la seva obra.

Fotografía © Johanna Marghella.