Una novel·la russa
Una novel·la russa

Una novel·la russa

Un llibre sincer que ens aboca a un món terriblement tèrbol en què els fantasmes familiars del passat entronquen amb les obsessions personals del present.

«La follia i l’horror m’havien obsedit sempre», va escriure Emmanuel Carrère per presentar Una no­vel·la russa, publicada originalment el 2007. «Els meus llibres no parlaven d’altra cosa. Després de L’adversari, ja no podia més. Vaig voler escapar-ne, i vaig creure que me’n sortiria: estimava una dona i havia engegat una nova investigació. La investiga­ció era sobre el meu avi matern, que després d’una vida tràgica va desaparèixer la tardor de 1944 i molt probablement va ser executat per col·laborar amb els alemanys. És el secret de la meva mare, el fantasma que turmenta la nostra família. Per exorcitzar-lo, vaig seguir camins atzarosos que em van dur fins a una petita ciutat de províncies russa, on em vaig quedar força temps a l’aguait, esperant que passés alguna cosa. I aquesta cosa va passar: un crim salvatge.

»La follia i l’horror em van tornar a atrapar. També en la meva vida amorosa. Vaig escriure un relat eròtic per a la dona que estimava amb la in­tenció de jugar amb la realitat, i la realitat ens va precipitar cap a un malson que s’assemblava als meus pitjors llibres i va devastar la nostra vida i el nostre amor.

»De tot això en vaig parlar aquí: dels nostres intents per dominar la realitat i de la manera es­pantosa en què la realitat ens contesta.»

«Una novel·la russa és un extraordinari relat de guerra sense pau a l’horitzó» (Marie-Laure Delor­me, Le Magazine Littéraire); «El relat més precís de tot allò que un home pot dir de si mateix» (Pierre Maury, Le Soir); «Aquesta novel·la autobiogràfica despertarà ecos universals. Un Carrère molt, molt bo» (Nelly Kaprièlian, Les lnrockuptibles).

ISBN978-84-339-1800-0
EAN9788433918000
PVP CON IVA19.9 €
NÚM. DE PÁGINAS296
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 91
TRADUCCIÓNOna Rius
PUBLICACIÓN19/01/2022
ISBN978-84-339-4394-1
EAN9788433943941
PVP CON IVA8.99 €
CÓDIGOLA 91
TRADUCCIÓNOna Rius
PUBLICACIÓN19/01/2022
COMPARTE EN:
 
Emmanuel Carrère

Emmanuel Carrère

Emmanuel Carrère (París, 1957) s’ha imposat internacionalment com un escriptor extraordinari amb set novel·les de no-ficció. Són L’adversari: «El primer clàssic del gènere narratiu més innovador de la literatura del segle XXI: la novel·la de fets reals» (Jordi Amat); Una novel·la russa: «Un relat original, multidireccional i pertorbador» (Sergi Pàmies); Vides que no són la meva: «Una experiència literària brutal» (Pedro Almodóvar); Limonov (Prix des Prix): «Un relat superb i engrescador » (Joan Garí, Ara); El Regne: «Una mostra de gran intel·ligència narrativa, una obra escrita en estat de gràcia» (Isaac Rosa, El País); Ioga: «Una invitació a endinsar-se a la cuina de l’escriptor» (Marc Bassets, El País) i D13: «Humanament esgarrifós i literàriament espectacular» (Pere Antoni Pons, Ara). És autor d’altres obres de ficció, com El bigoti i La Classe de neige (Premi Fémina); de periodisme, com Il est avantageux d’avoir où aller, i biogràfiques, com Je suis vivant et vous êtes morts, sobre Philip K. Dick. El 2017 va rebre el Premi FIL de Literatura en Llengües Romàniques i el 2021, el Premi Princesa d’Astúries de les Lletres.

Fotografia © MT Slanzi


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.