Ioga
Ioga

Ioga

La narració en primera persona d’una crisi depressiva. Un llibre enlluernador que trenca motlles i cotilles de gènere. Una nova fita de Carrère.

Vet aquí un llibre que no és cap manual de ioga, i tampoc un benintencionat llibre d’autoajuda. Ioga és la narració en primera persona i sense embuts de la profunda depressió que va dur l’au­tor a ser diagnosticat amb un trastorn bipolari hospitalitzat durant quatre mesos. És, així ma­teix, un llibre sobre una crisi de parella, sobre una ruptura afectiva i les seves conseqüències. I so­bre terrorisme islamista i el drama dels refugiats. I sí, en gran manera també parla de ioga i de me­ditació, que l’escriptor practica des de fa vint anys.

El lector té a les mans un text d’Emmanuel Carrère sobre Emmanuel Carrère escrit a la ma­nera d’Emmanuel Carrère. Fa temps que l’autor va decidir deixar enrere la ficció i la cotilla dels gèneres. I en aquesta obra, enlluernadora i do­lorosa, s’entrecreuen l’autobiografia, l’assaig i la crònica. Carrère hi parla de si mateix i avança en la seva exploració dels límits d’allò literari.

El resultat és l’expressió descarnada de les flaqueses i els turments humans, una immersió en els abismes personals mitjançant l’escriptura.

«Un descens als inferns, una narració captivado­ra, tal vegada el millor llibre d’Emmanuel Carrère» (Ilana Moryoussef, France Inter).

«Crònica sinuo­sa d’un combat interior contra la depressió, amb episodis íntims i tràgics... Emmanuel Carrère és el nostre nou Montaigne» (Jean-Claude Raspiengeas, La Croix).

«Un testimoni devastador, però cosit amb humor... Un llibre lluminós» (Gilles Chenaille, Marie Claire).

ISBN978-84-339-1590-0
EAN9788433915900
PVP CON IVA20.9 €
NÚM. DE PÁGINAS320
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 80
TRADUCCIÓNFerran Ràfols Gesa
PUBLICACIÓN24/02/2021
ISBN978-84-339-4240-1
EAN9788433942401
PVP CON IVA12.99 €
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 80
TRADUCCIÓNFerran Ràfols Gesa
PUBLICACIÓN24/02/2021
COMPARTE EN:
 
Emmanuel Carrère

Emmanuel Carrère

Emmanuel Carrère (París, 1957) s’ha imposat internacionalment com un escriptor extraordinari amb cinc novel·les de no-ficció. Són la que recuperem ara, L’adversari: «L’autor ha sabut transmetre amb una fluïdesa literària que no cau mai en falses retòriques aquesta inquietud abismal sobre el no-res» (Elena Hevia, El Periódico);Una novel·la russa: «Un relat original, multidireccional i pertorbador» (Sergi Pàmies); D’autres vies que la mienne (el millor llibre de l’any segons la premsa cultural francesa): «Una experiència literària brutal» (Pedro Almodóvar); Limonov (Prix des Prix): «Un relat superb i engrescador» (Joan Garí, Ara), i El Regne, publicat també a Llibres Anagrama: «Una mostra de gran intel·ligència narrativa, una obra escrita en estat de gràcia». És autor d’altres obres de ficció, com El bigoti i La Classe de neige (Premi Femina); de periodisme, com Il est avantageux d’avoir où aller, i biogràfiques, com Je suis vivant et vous êtes morts, sobre Philip K. Dick.


Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.