Ioga

Ioga

La narració en primera persona d’una crisi depressiva. Un llibre enlluernador que trenca motlles i cotilles de gènere. Una nova fita de Carrère.

Vet aquí un llibre que no és cap manual de ioga, i tampoc un benintencionat llibre d’autoajuda. Ioga és la narració en primera persona i sense embuts de la profunda depressió que va dur l’au­tor a ser diagnosticat amb un trastorn bipolari hospitalitzat durant quatre mesos. És, així ma­teix, un llibre sobre una crisi de parella, sobre una ruptura afectiva i les seves conseqüències. I so­bre terrorisme islamista i el drama dels refugiats. I sí, en gran manera també parla de ioga i de me­ditació, que l’escriptor practica des de fa vint anys.

El lector té a les mans un text d’Emmanuel Carrère sobre Emmanuel Carrère escrit a la ma­nera d’Emmanuel Carrère. Fa temps que l’autor va decidir deixar enrere la ficció i la cotilla dels gèneres. I en aquesta obra, enlluernadora i do­lorosa, s’entrecreuen l’autobiografia, l’assaig i la crònica. Carrère hi parla de si mateix i avança en la seva exploració dels límits d’allò literari.

El resultat és l’expressió descarnada de les flaqueses i els turments humans, una immersió en els abismes personals mitjançant l’escriptura.

«Un descens als inferns, una narració captivado­ra, tal vegada el millor llibre d’Emmanuel Carrère» (Ilana Moryoussef, France Inter).

«Crònica sinuo­sa d’un combat interior contra la depressió, amb episodis íntims i tràgics... Emmanuel Carrère és el nostre nou Montaigne» (Jean-Claude Raspiengeas, La Croix).

«Un testimoni devastador, però cosit amb humor... Un llibre lluminós» (Gilles Chenaille, Marie Claire).

amb el suport del Departament de Cultura
amb el suport del Departament de Cultura
 
Emmanuel Carrère

Emmanuel Carrère

Emmanuel Carrère (París, 1957) s’ha imposat internacionalment com un escriptor extraordinari amb sis novel·les de no-ficció. Són L’adversari: «El primer clàssic del gènere narratiu més innovador de la literatura del segle XXI: la novel·la de fets reals» (Jordi Amat); la que recuperem ara, Una novel·la russa: «Un relat original, multidireccional i pertorbador» (Sergi Pàmies); D’autres vies que la mienne (el millor llibre de l’any segons la premsa cultural francesa): «Una experiència literària brutal» (Pedro Almodóvar); Limonov (Prix des Prix): «Un relat superb i engrescador» (Joan Garí, Ara), El Regne (millor llibre de l’any segons la revista Lire): «Una mostra de gran intel·ligència narrativa, una obra escrita en estat de gràcia» (Isaac Rosa, El País), i Ioga: «La literatura ha salvat Carrère de si mateix i ens el torna sencer i ferotge» (Paloma Bravo, Zenda). És autor d’altres obres de ficció, com El bigotii La Classe de neige (Premi Femina); de periodisme, com Il est avantageux d’avoir où aller, i biogràfiques, com Je suis vivant et vous êtes morts, sobre Philip K. Dick. El 2017 va rebre el Premi FIL de Literatura en Llengües Romàniques i el 2021, el Premi Princesa d’Astúries de les Lletres, tots dos en reconeixement al conjunt de la seva obra.


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.