D13
D13

D13

Crònica judicial

El periodisme convertit en literatura a través de la perspicaç mirada de Carrère.

D13: divendres 13 de novembre de 2015. En tres punts diferents de París es produeixen atemptats gihadistes. El més greu és el de la sala Bataclan, on actuen els Eagles of Death Metal. Els atacs deixen més d’un centenar de morts i més de quatre-cents ferits. Anys després, entre el setembre de 2021 i el juny de 2022, se celebra el judici al Palau de Justícia de la capital francesa. Hi ha catorze acusats: el principal és l’únic supervivent d’entre els terroristes de l’Estat Islàmic que van participar en la massacre. Va sobreviure perquè no va detonar el seu cinturó d’explosius. Va fallar el mecanisme? Va tenir por? O potser un fugaç moment de penediment i humanitat? La resta són col·laboradors en diferents graus. I encara hi ha els testimonis, els familiars de les víctimes, els advocats defensors, els fiscals, els membres del tribunal...

Emmanuel Carrère fa el seguiment del judici i n’escriu una crònica setmanal per a L’Obs. Els textos són la base d’aquest llibre, en què trobem la narració del procés: la veu de les víctimes, els arribistes que van provar de fer-se passar per víctimes, els herois que van ajudar a detenir els criminals, els detalls entre bastidors... La dimensió humana i la dimensió política. El resultat és un volum esglaiador i un testimoni necessari. El periodisme convertit en literatura a través de la perspicaç mirada de Carrère.

«El mestre de l’autoficció parla aquí de si mateix molt menys de l’habitual, i en surt triomfador. D13 és una de les seves millors “novel·les”» (Jacques Braunstein, Lire).

«Aconsegueix construir un relat autèntic, apassionant i que et manté amb l’ai al cor» (Les Inrockuptibles).

ISBN978-84-339-0198-9
EAN9788433901989
PVP CON IVA20.9 €
NÚM. DE PÁGINAS264
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 108
TRADUCCIÓNFerran Ràfols Gesa
PUBLICACIÓN05/04/2023
ISBN978-84-339-1851-2
EAN9788433918512
PVP CON IVA11.99 €
CÓDIGOLA 108
TRADUCCIÓNFerran Ràfols Gesa
PUBLICACIÓN05/04/2023
COMPARTE EN:
 
Emmanuel Carrère

Emmanuel Carrère

Emmanuel Carrère (París, 1957) s’ha imposat internacionalment com un escriptor extraordinari amb sis novel·les de no-ficció. Són L’adversari: «El primer clàssic del gènere narratiu més innovador de la literatura del segle XXI: la novel·la de fets reals» (Jordi Amat); la que recuperem ara, Una novel·la russa: «Un relat original, multidireccional i pertorbador» (Sergi Pàmies); D’autres vies que la mienne (el millor llibre de l’any segons la premsa cultural francesa): «Una experiència literària brutal» (Pedro Almodóvar); Limonov (Prix des Prix): «Un relat superb i engrescador» (Joan Garí, Ara), El Regne (millor llibre de l’any segons la revista Lire): «Una mostra de gran intel·ligència narrativa, una obra escrita en estat de gràcia» (Isaac Rosa, El País), i Ioga: «La literatura ha salvat Carrère de si mateix i ens el torna sencer i ferotge» (Paloma Bravo, Zenda). És autor d’altres obres de ficció, com El bigotii La Classe de neige (Premi Femina); de periodisme, com Il est avantageux d’avoir où aller, i biogràfiques, com Je suis vivant et vous êtes morts, sobre Philip K. Dick. El 2017 va rebre el Premi FIL de Literatura en Llengües Romàniques i el 2021, el Premi Princesa d’Astúries de les Lletres, tots dos en reconeixement al conjunt de la seva obra.