L'adversari
L'adversari

L'adversari

20 anys d’un llibre excepcional i pioner en el gènere de la novel·la de fets reals. 

Pròleg de Jordi Amat.

Un relat que posa la pell de gallina, una història real que atordeix el lector, un llibre excepcional i pioner. L’adversari és «el primer clàssic del gènere narratiu més innovador de la literatura del segle XXI: la novel·la de fets reals», com diu Jordi Amat al pròleg a aquesta nova edició que publiquem en el vintè aniversari de la primera.

El 9 de gener de 1993, Jean-Claude Romand va matar la seva dona, els seus fills i els seus pares, i va intentar, sense èxit, suïcidar-se. La investigació va revelar que no era metge, tal com ell pretenia, però tampoc era cap altra cosa. Mentia des que tenia divuit anys. A punt de veure’s descobert, va preferir eliminar les persones a qui no hauria pogut sostenir la mirada. El juliol de 1996 va ser condemnat a cadena perpètua, i l’abril de 2019 va sortir de la presó en llibertat condicional.

Emmanuel Carrère va entrar en contacte amb ell, va assistir al judici. Va intentar relatar amb precisió, dia rere dia, aquesta vida en solitud, d’impostura i d’absència. Imaginar què li bullia al cap durant les hores buides, sense projectes ni testimonis, quan se suposava que era a la feina i en realitat passava el temps en aparcaments d’autopista o als boscos del Jura. Comprendre, al capdavall, de quina manera ens toca i ens afecta una experiència humana tan extrema.

«No només ha reconstruït la maquinària dels crims, com Truman Capote a A sang freda, sinó que ha volgut comprendre les forces que en movien els engranatges» (Le Monde); «Novel·la apassionant i reflexió de calfred» (David Trueba).

ISBN978-84-339-1584-9
EAN9788433915849
PVP CON IVA18.9 €
NÚM. DE PÁGINAS176
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 75
TRADUCCIÓNMarta Marfany
PUBLICACIÓN02/09/2020
ISBN978-84-339-4159-6
EAN9788433941596
PVP CON IVA8.99 €
CÓDIGOLA 75
TRADUCCIÓNMarta Marfany
PUBLICACIÓN02/09/2020
RESEÑAS PRENSA
La República
El Cultural
COMPARTE EN:
 
Emmanuel Carrère

Emmanuel Carrère

Emmanuel Carrère (París, 1957) s’ha imposat internacionalment com un escriptor extraordinari amb set novel·les de no-ficció. Són L’adversari: «El primer clàssic del gènere narratiu més innovador de la literatura del segle XXI: la novel·la de fets reals» (Jordi Amat); Una novel·la russa: «Un relat original, multidireccional i pertorbador» (Sergi Pàmies); Vides que no són la meva: «Una experiència literària brutal» (Pedro Almodóvar); Limonov (Prix des Prix): «Un relat superb i engrescador » (Joan Garí, Ara); El Regne: «Una mostra de gran intel·ligència narrativa, una obra escrita en estat de gràcia» (Isaac Rosa, El País); Ioga: «Una invitació a endinsar-se a la cuina de l’escriptor» (Marc Bassets, El País) i D13: «Humanament esgarrifós i literàriament espectacular» (Pere Antoni Pons, Ara). És autor d’altres obres de ficció, com El bigoti i La Classe de neige (Premi Fémina); de periodisme, com Il est avantageux d’avoir où aller, i biogràfiques, com Je suis vivant et vous êtes morts, sobre Philip K. Dick. El 2017 va rebre el Premi FIL de Literatura en Llengües Romàniques i el 2021, el Premi Princesa d’Astúries de les Lletres.

Fotografia © MT Slanzi


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.