L'adversari

Un pertorbador descens a les zones més ombrívoles de l’ànima humana que parteix d’un fet real.

Pròleg de Jordi Amat.

Un relat que posa la pell de gallina, una història real que atordeix el lector, un llibre excepcional i pioner. L’adversari és «el primer clàssic del gènere narratiu més innovador de la literatura del segle XXI: la novel·la de fets reals», com diu Jordi Amat en el pròleg a aquesta nova edició que publiquem en el vintè aniversari de la primera.

El 9 de gener de 1993, Jean-Claude Romand va matar la seva dona, els seus fills, els seus pares i va intentar, sense èxit, suïcidar-se. La investigació va revelar que no era metge, tal com pretenia, però tampoc era cap altra cosa. Mentia des que tenia divuit anys. A punt de veure’s descobert, va preferir eliminar les persones a qui no hauria pogut sostenir la mirada. El juliol de 1996 va ser condemnat a cadena perpètua, i l’abril de 2019 va sortir de la presó en llibertat condicional.

Va entrar en contacte amb ell, va assistir al judici, ens explica l’autor. Va intentar relatar amb precisió, dia rere dia, aquesta vida en solitud, d’impostura i d’absència. Imaginar què li bullia al cap durant les hores buides, sense projectes ni testimonis, quan se suposava que era a la feina i en realitat passava el temps en aparcaments d’autopista o als boscos del Jura. Comprendre, al capdavall, de quina manera ens toca i ens afecta una experiència humana tan extrema.

«No només ha reconstruït la maquinària dels crims, com Truman Capote a A sang freda, sinó que ha volgut comprendre les forces que en movien els engranatges» (Le Monde); «La seva pretensió era analitzar el seu protagonista amb una ambició comparable a la que Hannah Arendt va usar per entendre Adolf Eichmann» (Jordi Amat); «Novel·la apassionant i reflexió de calfred» (David Trueba).

ISBN978-84-339-1584-9
EAN9788433915849
PVP CON IVA18.9 €
 
ISBN E-BOOK978-84-339-4159-6
EAN E-BOOK9788433941596
 
NÚM. DE PÁGINAS176
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 75
TRADUCCIÓNMarta Marfany
PUBLICACIÓN02/09/2020
COMPARTE EN:
 


Emmanuel Carrère


Emmanuel Carrère (París, 1957), després de quatre novel•les de no ficció molt celebrades, s’ha imposat internacionalment com un escriptor extraordinari. Així,L’adversari: «L’autor ha sabut transmetre amb una fluïdesa literària que no cau mai en falses retòriques aquesta inquietud abismal sobre el no-res» (Elena Hevia, El Periódico); «El retrat del monstre, del diable, aconsegueix atrapar-nos» (Josep M. Sòria, La Vanguardia);Una novel•la russa:«Un relat original, multidireccional i pertorbador» (Sergi Pàmies); D’autres vies que la mienne (el millor llibre de l’any segons la premsa cultural francesa): «La novel•la m’ha impressionat molt. Una experiència literària brutal. M’apassiona» (Pedro Almodóvar); «Una obra punyent i grandiosa» (Sònia Hernández, La Vanguardia)Limonov (Prix des Prix): «Un relat superb i engrescador» (Joan Garí, Ara); «Carrère torna a enlluernar» (Sònia Hernández, La Vanguardia). És autor d’altres obres de ficció, com El bigoti i La Classe de neige (Premi Femina).OTRAS OBRAS DE Emmanuel Carrère
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.