Res de res
Res de res

Res de res

Un triangle amorós entre un vell director de cinema, la seva dona i un jove crític. Una novel·la ferotge, procaç, desoladora i molt divertida.

En Waldo, una vella glòria del cinema, es tro-ba ara ple de xacres i prostrat en una cadira de rodes. Malgrat l’edat, conserva intacta la libi-do, i la seva dona, la Zee, més jove que ell, es deixa magrejar de tant en tant. El tercer vèrtex del triangle és l’Eddie, periodista cinematogràfic, antic admirador d’en Waldo i ara amant de la Zee davant dels nassos del vell director, que maquina una venjança amb l’ajuda de l’Anita, actriu i amiga, disposada a investigar el truculent passat de l’Eddie. 

Hanif Kureishi explora en aquesta novel·la breu les dissorts de la vellesa i la decrepitud física, els sòrdids confl ictes matrimonials i sexuals i els mecanismes secrets de la creativitat artística. Ho fa mitj ançant un sentit de l’humor canalla i amb pinzellades pornogràfi ques i escatològiques. Resultat: una novel·la contundent i salvatge, que maneja amb un equilibri exemplar la comicitat i el patetisme. Riallades i desolació són els ingredients d’una indagació visceral en les misèries i les quimeres de la vida contemporània, a través d’uns personatges que desborden luxúria, odi, ressentiment, mesquineses, desenfrenament, procacitats i altres excessos.

«Una novel·la alegrement incòmoda... Podríem dir que és la novel·la de Kureishi escrita a l’estil Philip Roth» (Allan Massie, The Scotsman).

«Aquesta narració breu i esmolada sobre la venjança és diabòlicament divertida» (Fiona Wilson, The Times).

«Alternativament divertida, absurda i inquietant» (John Harding, Daily Mail).

ISBN978-84-339-1564-1
EAN9788433915641
PVP CON IVA16.9 €
NÚM. DE PÁGINAS176
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 55
TRADUCCIÓNMarta Pera Cucurell
PUBLICACIÓN10/10/2018
ISBN978-84-339-3982-1
EAN9788433939821
PVP CON IVA8.99 €
CÓDIGOLA 55
TRADUCCIÓNMarta Pera Cucurell
PUBLICACIÓN10/10/2018
COMPARTE EN:
 
Hanif Kureishi

Hanif Kureishi

Hanif Kureishi, d´origen pakistanès, va néixer a Londres el 1954. Va estudiar filosofia al King´s College i va començar a escriure per al teatre; va guanyar el George Devine Award amb Outskirts. És l´autor dels guions de les pel.lícules La meva preciosa bugaderia, Sammy and Rosie Get Laid i Londres em mata (aquesta darrera dirigida per ell mateix). En català s´han publicat els seus llibres El buda del suburbi (Premi Whitbread), L´àlbum negre, Intimitat iUna cosa per explicar-vos, la seva última i més celebrada novel.la des d´El buda del suburbi. «Kureishi és un escriptor jove, capaç de reconèixer part del desassossec de Kerouac i reciclar-lo en un llibre de colors i olors inconfusiblement britànics i de parlar de Sam Shepard, els Rolling Stones, David Bowie, Scorsese, els Doors, Nick Lowe, Elvis Costello, els Sex Pistols i Ian Dury amb propietat, amb un estil senzill i un sentit de l´humor brillant, però no fred, que ho qüestiona tot, fins i tot el mateix autor, amb una sinceritat sorprenent» (Ray Loriga). Kureishi és comanador de l´Orde de l´Imperi Britànic i el 2010 va rebre el Premi PEN/Printer.