L´última paraula
L´última paraula

L´última paraula

En Mamoon Azam és un monstre sagrat, una patum de la literatura les vendes del qual decreixen. I sense les vendes, li costa mantenir la casa de camp on viu amb la seva actual muller, la Liana, una italiana amb caràcter i més jove que ell. La Liana, d´acord amb el desenfrenat editor d’en Mamoon i amb el beneplàcit poc convençut de l´escriptor, ordeix un pla per millorar les finances familiars: encarregar una biografia que rellanci el novel•lista.

Però la vida d´maquest autor indi que va arribar a la metròpolis per estudiar i va decidir convertir-se en un perfecte gentleman britànic no està lliure d´episodis escabrosos. Abans de la Liana hi va haver altres dones: la Peggy, que va morir amargada i malalta, i la Marion, a qui va sotmetre a pràctiques sexuals humiliants. Tot plegat és esbrinat pel biògraf, en Harry Johnson, a través de cartes, diaris i entrevistes amb el mateix Mamoon i amb persones que el van conèixer. Però els fantasmes i les tensions no només emergeixen del passat, ja que la parella d’en Harry passa uns dies amb ell a casa d’en Mamoon i l’escriptor hi estableix una relació peculiar. Mentrestant, la Liana pateix atacs de gelosia, en Harry s’embolica amb la criada i el biografiat treu al biògraf dades sobre la seva voracitat sexual, la seva mare boja i altres aspectes foscos de la seva vida.

I així, entre el vell escriptor i el jove aprenent s´entaula un perillós joc de manipulació en una novel•la que parla del desig, la culpa, la luxúria, els dimonis interiors, les relacions de parella, les fantasies sexuals i el poder —de vegades temible— de les paraules.

«El seu millor llibre des d´El buda del suburbi, potser perquè torna als seus temes originals: la família, la raça i la identitat… Un llibre important i alhora de lectura molt amena (Amanda Craig, The Independent).

«Kureishi en el seu registre més salvatge i subversiu» (Boyd Tonkin).

ISBN978-84-339-1516-0
EAN9788433915160
PVP CON IVA19.90 €
NÚM. DE PÁGINAS296
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 8
TRADUCCIÓNAlbert Flotats
PUBLICACIÓN05/11/2014
ISBN978-84-339-3256-3
EAN9788433932563
PVP CON IVA9.99 €
CÓDIGOLA 8
TRADUCCIÓNAlbert Flotats
PUBLICACIÓN20/12/2014
COMPARTE EN:
 
Hanif Kureishi

Hanif Kureishi

Hanif Kureishi, d´origen pakistanès, va néixer a Londres el 1954. Va estudiar filosofia al King´s College i va començar a escriure per al teatre; va guanyar el George Devine Award amb Outskirts. És l´autor dels guions de les pel.lícules La meva preciosa bugaderia, Sammy and Rosie Get Laid i Londres em mata (aquesta darrera dirigida per ell mateix). En català s´han publicat els seus llibres El buda del suburbi (Premi Whitbread), L´àlbum negre, Intimitat iUna cosa per explicar-vos, la seva última i més celebrada novel.la des d´El buda del suburbi. «Kureishi és un escriptor jove, capaç de reconèixer part del desassossec de Kerouac i reciclar-lo en un llibre de colors i olors inconfusiblement britànics i de parlar de Sam Shepard, els Rolling Stones, David Bowie, Scorsese, els Doors, Nick Lowe, Elvis Costello, els Sex Pistols i Ian Dury amb propietat, amb un estil senzill i un sentit de l´humor brillant, però no fred, que ho qüestiona tot, fins i tot el mateix autor, amb una sinceritat sorprenent» (Ray Loriga). Kureishi és comanador de l´Orde de l´Imperi Britànic i el 2010 va rebre el Premi PEN/Printer.


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.