Màquines com jo
Màquines com jo

Màquines com jo

Londres, anys vuitanta del segle passat. Un Londres distòpic i alternatiu, en què la història ha seguit uns camins diferents. Per exemple, el Regne Unit ha perdut la guerra de les Malvines i el científic Alan Turing no s’ha suïcidat de resultes del judici per homosexualitat al qual va ser sotmès als anys cinquanta, sinó que continua viu. No només viu, de fet, sinó plenament actiu i dedicat al desenvolupament de la intel·ligència artificial, camp en què ha aconseguit crear els primers éssers humans sintètics, uns prototips que bateja amb els noms d’Adam i Eva.

El Charlie compra un dels Adams de la primera fornada, pensats per fer companyia i per ajudar a casa, i amb l’ajuda de la seva amant, la jove Miranda, el programa a voluntat. Però la Miranda té un secret, i aquest ésser sintètic pràcticament perfecte, sense les fissures però també sense els matisos morals dels veritables humans, l’acaba descobrint.

I així, la peculiar relació entre en Charlie, la Miranda i l’Adam derivarà en una tensió creixent que obligarà els personatges a prendre decisions difícils i arrossegarà el lector a plantejar-se dilemes tan incòmodes com necessaris.

 

«Hi ha molts plaers i molts moments profunda-ment pertorbadors en aquest llibre… Moralment complex i molt inquietant, animat per un esperit trapella, sinistre i intel·ligent exclusiu del seu autor» (Marcel Theroux, The Guardian)

«Divertida i políticament aguda; fa pensar molt. En aquesta obra brillant, l’estil literari i l’espurna intel·lectual fan una combinació guanyadora» (Peter Kemp, The Sunday Times).

ISBN978-84-339-1572-6
EAN9788433915726
PVP CON IVA20.9 €
NÚM. DE PÁGINAS352
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 64
TRADUCCIÓNMarc Rubió
PUBLICACIÓN04/09/2019
ISBN978-84-339-4084-1
EAN9788433940841
PVP CON IVA9.99 €
CÓDIGOLA 64
TRADUCCIÓNMarc Rubió
PUBLICACIÓN04/09/2019
COMPARTE EN:
 
Ian McEwan

Ian McEwan

Ian McEwan (Aldershot, Regne Unit, 1948) es va llicenciar en Literatura Anglesa a la Universitat de Sussex i és un dels membres més destacats d’una generació brillant d’escriptors. A Anagrama-Empúries es van publicar les seves novel·les Amsterdam (Premi Booker), Expiació (que va obtenir, entre altres guardons, el WH Smith Literary Award, el People’s Booker i el Commonwealth Eurasia), Dissabte (Premi James Tait Black), A la platja de Chesil (National Book Award), Solar (Premi Wode - house) i Operació Caramel. Ja a Llibres Anagrama han aparegut La llei del menor, Closca de nou, Màquines com jo, La Panerola i Lliçons, així com l’assaig L’espai de la imaginació. També ha rebut el Premi Shakespeare.