EMPIEZA A LEERLa panerola

Ian McEwan presenta una sàtira corrosiva de l’Anglaterra del Brexit i l’Europa dels populismes.

L’arrencada de la novel·la és una reelaboració del famosíssim començament de La metamorfosi de Kafka. Però aquí s’inverteixen els termes i ens trobem amb una panerola que, un bon dia, quan es desperta, descobreix que s’ha convertit en un ésser humà enorme, concretament el primer ministre del Regne Unit, anomenat Jim Sams. I no és l’única panerola transformada en polític.

El primer ministre invoca el poble per situar-se per sobre de tot i de tothom: l’oposició, els dissidents del seu propi partit i fins i tot el Parlament i les normes més elementals de la democràcia. El seu projecte estrella passa per posar en pràctica una absurda teoria econòmica anomenada «reversalisme» i canviar així la direcció del flux dels diners, de manera que cal pagar per treballar i es reben diners quan es compra. Una fórmula màgica que suposadament ho solucionarà tot.

McEwan recorre a Kafka per retratar una realitat que té molt de kafkiana, però el gran referent d’aquesta sàtira és Jonathan Swift, un dels mestres en l’art de servir-se de l’humor per posar en evidència l’estultícia i combatre-la. Des de la perplexitat i la indignació, McEwan ha escrit un llibre d’emergència, contundent i divertit, que denuncia l’alarmant degradació de la classe política. 

«Un dels grans escriptors del segle XX ens ajuda a entendre una de les grans crisis polítiques del segle XXI» (Leo Robson, New Statesman); «Una sàtira concisa i afilada que es llegeix d’una tirada» (I Magazine); «Juganer, inventiu i intel·ligent» (Robert Shrimsley, Financial Times).

ISBN978-84-339-1578-8
EAN9788433915788
PVP CON IVA17.9 €
 
ISBN E-BOOK978-84-339-4113-8
EAN E-BOOK9788433941138
 
NÚM. DE PÁGINAS112
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGO LA 68
TRADUCCIÓNRicard Vela
PUBLICACIÓN15/01/2020
RESEÑAS PRENSAEl Mundo - La Esfera de Papel
La Razón
El Diario Vasco
La Opinión A Coruña - Saberes
El Mundo
El Periódico de Catalunya
El Diario Montañés - Sotileza
El País
El Periódico de Aragón
La Rioja
Revista Otra Parte
Sur
COMPARTE EN:
 


Ian McEwan


Ian McEwan (Aldershot, Regne Unit, 1948) es va llicenciar en literatura anglesa a la Universitat de Sussex i és un dels membres més destacats d’una generació brillant d’escriptors. A Anagrama-Empúries es van publicar les seves novel·les Amsterdam (Premi Booker), Expiació (que va obtenir, entre altres guardons, el WH Smith Literary Award, el People’s Booker i el Commonwealth Eurasia), Dissabte (Premi James Tait Black), A la platja de Chesil (National Book Award), Solar (Premi Wodehouse) i Operació Caramel. Ja a Llibres Anagrama han aparegut La llei del menor, Closca de nou i Màquines com jo. McEwan també ha rebut el Premi Shakespeare.OTRAS OBRAS DE Ian McEwan
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.