Closca de nou
Closca de nou

Closca de nou

Una pirueta literària intel·ligent i divertida: la preparació d’un crim narrada per un fetus. Un còctel de novel·la policíaca i humor anglès.

La Trudy manté una relació adúltera amb en Claude, germà del seu marit John. Aquest, poeta i editor de poesia, és un somiador depressiu amb tendència a l’obesitat. En Claude és més pragmàtic i treballa en negocis immobiliaris. Els amants conceben un pla: enverinar en John. El motiu: una mansió d’estil georgià valorada en uns vuit milions de lliures que, si en John mor, heretarà la Trudy.

Però resulta que hi ha un testimoni d’aquesta maquinació criminal: el fetus que la Trudy du a les entranyes. I en un triple salt mortal que sembla impossible de sostenir però que li surt rodó, Ian McEwan converteix el fetus en el narrador de la novel·la. Un narrador que, a banda d’observar des de primera fila els preparatius de l’assasinat del seu pare, filosofa sobre el món i la vida, llança preguntes incòmodes i s’ho qüestiona tot, mentre que les copes de vi –i d’alguna beguda amb més graduació– que va bevent la seva mare el fan marejar una mica.

Closca de nou, amb traducció de Jordi Martín Lloret, és una barreja genial de comèdia negra, trama detectivesca i astuta reescriptura intrauterina d’un clàssic. Ian McEwan ha escrit un audaç experiment literari que és un autèntic tour de force només a l’abast d’un autor superdotat. Una novel·la rodona a ritme de thriller i trufada amb el millor humor britànic.

«Revitalitzant i genial… Un exercici a la corda fluixa d’alt risc i executat de manera brillant» (Frances Wilson, Times Literary Supplement); «Una obra mestra. Reuneix tot el que McEwan ha après del seu ofici» (Kate Clanchy, The Guardian); «Una novel·la intel·ligent, divertida i absolutament captivadora... Un petit tour de force en què McEwan desplega tots els seus dots narratius» (Michiko Kakutani, The New York Times).

ISBN978-84-339-1541-2
EAN9788433915412
PVP CON IVA18.9 €
NÚM. DE PÁGINAS224
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 33
TRADUCCIÓNJordi Martín Lloret
PUBLICACIÓN15/02/2017
ISBN978-84-339-3774-2
EAN9788433937742
PVP CON IVA9.99 €
CÓDIGOLA 33
TRADUCCIÓNJordi Martín Lloret
PUBLICACIÓN15/02/2017
COMPARTE EN:
 
Ian McEwan

Ian McEwan

Ian McEwan (Aldershot, Regne Unit, 1948) es va llicenciar en Literatura Anglesa a la Universitat de Sussex i és un dels membres més destacats d’una generació brillant d’escriptors. A Anagrama-Empúries es van publicar les seves novel·les Amsterdam (Premi Booker), Expiació (que va obtenir, entre altres guardons, el WH Smith Literary Award, el People’s Booker i el Commonwealth Eurasia), Dissabte (Premi James Tait Black), A la platja de Chesil (National Book Award), Solar (Premi Wode - house) i Operació Caramel. Ja a Llibres Anagrama han aparegut La llei del menor, Closca de nou, Màquines com jo, La Panerola i Lliçons, així com l’assaig L’espai de la imaginació. També ha rebut el Premi Shakespeare.