Des de dins
Des de dins

Des de dins

Un llibre ambiciós i enlluernador que barreja vida i literatura, novel·la i memòries, assaig i narració.

Martin Amis explora experiències, evoca persones importants per a ell i reflexiona sobre l’escriptura com l’art de narrar i donar sentit. Són unes memòries novel·lades? Una novel·la basada en episodis de la pròpia vida? Un assaig sobre el poder de la literatura? Aquest projecte ambiciós, escrit sense xarxa, és tot això i unes quantes coses més.

Hi veiem desfilar tres figures fonamentals per a l’autor: el mentor Saul Bellow; l’amic Christopher Hitchens, desaparegut prematurament, i l’esquiu, esquerp i genial Philip Larkin. Hi treuen el nas igualment altres escriptors, com el pare Kingsley, i també la germana, que va morir massa aviat per problemes amb l’alcohol; els endimoniats amors de joventut i la vida familiar amb la dona i els fills; Anglaterra i els Estats Units, el terrorisme, l’antisemitisme i sobretot la paraula, la literatura...

Escrit en la línia –i com a superació– d’Experiència, la seva anterior incursió en terrenys memorialístics, Des de dins és un llibre difícil d’encotillar, una mena d’experiència literària total.

Un must per a qualsevol amant de l’obra d’Amis i un llibre indispensable per a tots els lectors interessats en les possibilitats d’esprémer a fons la literatura, la memòria i la vida.

«Una desinhibida barreja d’autoficció i imaginació» (Elisabeth Nicholas, Vanity Fair). 

«Un dels grans escriptors britànics en actiu... Per als admiradors d’Amis Des de dins és un retorn; als nouvinguts els durà a llegir la seva riquíssima producció anterior» (The Economist).

«Un talent de primera classe… Martin Amis és el meu autor viu preferit i Des de dins el seu llibre més bonic» (Richard A. Chance, The New York Times).

ISBN978-84-339-1600-6
EAN9788433916006
PVP CON IVA24.9 €
NÚM. DE PÁGINAS760
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 90
TRADUCCIÓNFerran Ràfols Gesa
PUBLICACIÓN24/11/2021
ISBN978-84-339-4342-2
EAN9788433943422
PVP CON IVA12.99 €
CÓDIGOLA 90
TRADUCCIÓNFerran Ràfols Gesa
PUBLICACIÓN24/11/2021
COMPARTE EN:
 
Martin Amis

Martin Amis

Martin Amis (1949 - 2023) va estudiar a Oxford i debutà de manera brillant com a novel·lista amb The Rachel Papers, guardonada el 1973 amb el Premi Somerset Maugham. És un dels escriptors més aplaudits de la seva generació. A Anagrama-Empúries es van publicar Tren de nit, Casa de Trobades, La viuda prenyada i Lionel Asbo. Ja a Llibres Anagrama, La Zona d’Interès: «El resultat literari, diguem-ho d’entrada, és admirable... Un corol·lari indefectiblement descoratjador sobre la condició humana i brillant des de l’òptica de la composició novel·lística» (Domingo Ródenas, El Periódico), «Correspon a un novel·lista, lluitar perquè no es repeteixi l’Holocaust? Amis ho té clar: si la literatura és un espai de llibertat, no poden existir els terrenys vedats» (Albert Forns, Ara), i aquest Des de dins.

© MTSlanzi


TAMBIÉN TE GUSTARÁ