La zona d'interès
La zona d'interès

La zona d'interès

Aquesta novel•la demostra un cop més que a Martin Amis no li tremola el pols a l’hora d’abordar temes delicats. Després de la demolidora Lionel Asbo, l’autor torna al nazisme i a l’Holocaust, com ja va fer a Time’s Arrow, des d’un angle com a mínim sorprenent, cedint la paraula als botxins i sense renunciar a burxar la ferida amb tocs de comèdia negra.

En Golo, un jove oficial nebot del jerarca nazi Martin Bormann, arriba a un camp d’extermini per contribuir a posar en marxa una fàbrica amb mà d’obra esclava. Seductor nat, no triga gaire a enamorar-se de la Hannah, la dona del comandant del camp, el grotesc Paul Doll. I a aquest triangle s’hi afegeix l’Szmul, un d’aquells jueus que col•laboraven amb els executors.Amb la maquinària de la crueltat com a teló de fons, la novel•la desenvolupa una història d’amor i de gelosia entre funcionaris de la barbàrie nazi. És el marc per indagar la natura de l’horror i per preguntar-se: ¿què succeeix quan descobrim qui som en realitat? ¿Com podem arribar a acceptar les conseqüències dels nostres actes?

Rodejada de polèmica i rebutjada per alguns dels editors habituals d’Amis, incòmodes amb els seus plantejaments, La Zona d’Interès ha rebut una acollida crítica extraordinària als Estats Units i la Gran Bretanya.

«Un tour de force de virtuosisme verbal, i una novel•la brillant, incòmoda, inspirada per una profunda curiositat moral pels éssers humans. Impressionant» (Richard Ford).

«Una novel•la destinada a perdurar» (Alex Preston, The Guardian).

ISBN978-84-339-1524-5
EAN9788433915245
PVP CON IVA19.9 €
NÚM. DE PÁGINAS304
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 16
TRADUCCIÓNErnest Riera
PUBLICACIÓN30/09/2015
ISBN9788433936646
EAN9788433936646
PVP CON IVA9.99 €
CÓDIGOLA 16
TRADUCCIÓNErnest Riera
PUBLICACIÓN30/09/2015
COMPARTE EN:
 
Martin Amis

Martin Amis

Martin Amis (1949 - 2023) va estudiar a Oxford i debutà de manera brillant com a novel·lista amb The Rachel Papers, guardonada el 1973 amb el Premi Somerset Maugham. És un dels escriptors més aplaudits de la seva generació. A Anagrama-Empúries es van publicar Tren de nit, Casa de Trobades, La viuda prenyada i Lionel Asbo. Ja a Llibres Anagrama, La Zona d’Interès: «El resultat literari, diguem-ho d’entrada, és admirable... Un corol·lari indefectiblement descoratjador sobre la condició humana i brillant des de l’òptica de la composició novel·lística» (Domingo Ródenas, El Periódico), «Correspon a un novel·lista, lluitar perquè no es repeteixi l’Holocaust? Amis ho té clar: si la literatura és un espai de llibertat, no poden existir els terrenys vedats» (Albert Forns, Ara), i aquest Des de dins.

© MTSlanzi