Feliços els feliços
Feliços els feliços

Feliços els feliços

Relacions extramatrimonials, tendències sadomasoquistes, insatisfaccions sexuals i fantasies consumades, ruptures, decepcions i, també, finals feliços. En aquesta novel•la Yasmina Reza entrellaça les vides de divuit personatges que sembla que no tinguin res a veure. Però a mesura que el lector és hipnotitzat per les veus que configuren la trama, anirà descobrint unes relacions inesperades. Així, la rutina dels Hutner es veu interrompuda quan l’obsessió del seu fill per la Céline Dion es torna patològica. I el psiquiatre del noi, l’Igor Lorrain, viu un apassionat retrobament amb un antic amor, l’Hélène, casada amb en Raoul Barnèche, un jugador de bridge capaç d’enfurir-se fins al punt d’empassar-se una carta… L’escriptura de Reza es desplega en múltiples variacions en què el lector distingeix amb claredat la veu de cada protagonista. Aquesta novel•la coral és una cínica, insolent i de vegades hilarant dissecció de l’ànima humana, però també una reflexió sobre la brevetat del nostre pas per la vida, i sobre la importància d’assumir una existència plena.

«Amb una immensa sensibilitat i un humor redemptor, Reza firma la seva gran novel•la de la desolació humana» (Jean Birnbaum, Le Monde).

«El que estructura el llibre i alhora el fa esclatar són les escenes de la vida conjugal, d’una rara violència. Una cosa així com un Ingmar Bergman ennegrit per Thomas Bernhard» (Jérôme Garcin, Le Nouvel Observateur).

ISBN978-84-339-1514-6
EAN9788433915146
PVP CON IVA14.90 €
NÚM. DE PÁGINAS192
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 6
TRADUCCIÓNOriol Sánchez Vaqué
ISBN978-84-339-3504-5
EAN9788433935045
PVP CON IVA11.99 €
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOEB 302
TRADUCCIÓNOriol, Sánchez Vaqué
COMPARTE EN:
Amb el suport de:
Amb el suport de:
 
Yasmina Reza

Yasmina Reza

Yasmina Reza va néixer a París. El seu pare, nascut a Moscou, descendent d’una família jueva expulsada d’Espanya per la Inquisició i que es va refugiar a l’Uzbekistan, i la seva mare, violinista d’una família de jueus hongaresos, es van conèixer a París. Ha rebut els premis més prestigiosos per les seves obres teatrals (com el Molière, el Laurence Olivier i el Tony), entre les quals destaca Art.

De la seva obra narrativa, en català s’han publicat Una desolació —«Poques vegades hi ha tantes raons per recomanar una novel•la com en aquest cas» (María Bengoa, El Correo); En el trineu de Schopenhauer —«Un excel•lent llibre compacte, que es llegeix d’una tirada, i que malgrat la seva divertida crítica sobre l’obstinació d’oferir un sentit a la vida, ens transmet una melancolia commovedora» (Jacinta Cremades, El Cultural)—; i L’alba el capvespre o la nit —«Tens una obra mestra a l’abast de la mà. Això suposa una raresa absoluta i hauries d’aprofitar l’oportunitat» (Arcadi Espada, El Mundo).


Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.