Babilònia
Babilònia

Babilònia

Un fet inesperat –un assassinat– trenca la quotidianitat burgesa de diversos personatges i els enfronta a l’abisme. Una tragicomèdia ferotge amb tocs de novel·la policíaca.

L’Elisabeth, enginyera de patents, ha entrat en la seixantena, està trista per la mort de la seva mare, melancòlica pel record d’un amor de joventut perdut i una mica més sola des que el seu fill s’ha independitzat, però viu una existència plàcida i monòtona amb el seu marit Pierre. Per animar-se, decideix organitzar una festa a la qual convida amics i veïns, com els Manoscrivi, que viuen al pis de dalt. Ell, en Jean Lino, també inicia la seixantena, i ella, la Lydie, és cantant de jazz aficionada.

Acabada la festa, en plena nit, algú truca a la porta de l’Elisabeth i en Pierre. És en Jean Lino. Els diu que ha discutit amb la Lydie per una fotesa, ha perdut els nervis i l’ha estrangulat. I els demana que l’ajudin a desfer-se del cadàver...

En aquest llibre, que ha rebut el prestigiós Premi Renaudot, Yasmina Reza desplega tot el seu talent: mirada inquisitiva sobre les debilitats humanes, retrat implacable de les convencions i les banalitats de què està feta la nostra vida diària, humor descarnat per retratar l’angoixa, la incertesa… El resultat és una tragicomèdia ferotge en què el confort de la quotidianitat es posa en risc quan succeeix una cosa imprevista, ingovernable, impensable, i els personatges s’han d’enfrontar al vertigen de l’abisme i a si mateixos.

«La nova novel·la de Yasmina Reza té un aire de pel·lícula dels germans Coen. Un pessic de novel·la policíaca i un toc d’humor negre hàbilment salpebrat per amortir la desesperació… Un llibre excel·lent» (Julien Bisson, Lire); «Un llibre terrible i commovedor sobre el pas del temps, l’enyor que s’acumula, la felicitat que s’allunya, la solitud creixent… Una novel·la brillant» (Jérôme Garcin, Le Nouvel Observateur).

 

Babilònia és un dels títols de #13LibrosParaEllas: tretze llibres d'ELLES per a TOTHOM. Reivindiquem allò que elles escriuen i moltes persones pensem. Mira tots els vídeos a: https://goo.gl/DnxyxY

ISBN978-84-339-1543-6
EAN9788433915436
PVP CON IVA16.9 €
NÚM. DE PÁGINAS208
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 35
TRADUCCIÓNOriol Vaqué Sánchez
PUBLICACIÓN15/03/2017
OTRAS EDICIONESPanorama de narrativas (PN 946)
ISBN978-84-339-3783-4
EAN9788433937834
PVP CON IVA8.99 €
CÓDIGOLA 35
TRADUCCIÓNOriol Vaqué Sánchez
PUBLICACIÓN15/03/2017
COMPARTE EN:
 
Yasmina Reza

Yasmina Reza

Yasmina Reza va néixer a París. El seu pare, nascut a Moscou, descendent d’una família jueva expulsada d’Espanya per la Inquisició i refugiada a l’Uzbekistan, i la seva mare, violinista d’una família de jueus hongaresos, es van conèixer a París. Ha rebut els premis més prestigiosos per les seves obres teatrals (com el Molière, el Laurence Olivier i el Tony), entre les quals destaca Art. De la seva obra narrativa, a Anagrama-Empúries es van publicar Una desolació, En el trineu de Schopenhauer i L’alba el capvespre o la nit. Ja a Llibres Anagrama, Feliços els feliços: «Acció i pensament, nervi i sentit de l’humor, és breu, però et deixa veure un món molt ampli, gairebé inabastable... Reza és lúcida, divertida i cruel, però sobretot és una humanista» (Carlos Zanón, El País), i Babilònia: «A mig camí entre una trama dels Coen i el millor llibret de Woody Allen, ens regala un “polar” divertit, tendre, profund i patètic sobre la vida de la majoria dels mortals» (Ángeles López, La Razón).


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.