Serotonina
Serotonina

Serotonina

Florent-Claude Labrouste té quaranta-sis anys, detesta el seu nom i es medica amb Captorix, un antidepressiu que té tres efectes adversos: nàusees, desaparició de la libido i impotència.

El seu trajecte comença a Almeria, continua als carrers de París i després a Normandia, on els agricultors estan en peu de guerra. França s’ensorra, la Unió Europea s’ensorra. La vida sense rumb d’en Florent-Claude s’ensorra. L’amor és una entelèquia. El sexe, una catàstrofe. La cultura no és cap taula de salvació.

En Florent-Claude descobreix uns vídeos pornogràfics en què apareix la seva companya japonesa, deixa la feina i se’n va a viure en un hotel. Vagareja per la ciutat, visita bars, restaurants i supermercats. Filosofa i malparla. També repassa les seves relacions amoroses, marcades sempre pel desastre, en alguns casos còmic i en d’altres patètic. Es retroba amb un vell amic que semblava que duia una vida perfecta, però la dona l’abandona per un pianista anglès i s’endú les dues filles amb ella. I aquest amic li ensenya a fer servir un fusell...

Lúcid i nihilista, Michel Houellebecq construeix un personatge i narrador desarrelat, obsessiu i autodestructiu, que escruta la seva vida i el món que l’envolta amb un humor aspre i una virulència punyent. Serotonina és una mostra perfecta del talent de l’autor com a cronista de la decadència d’Occident. Houellebecq és un escriptor indòmit, incòmode i fonamental.

«Houellebecq ho ha tornat a aconseguir. Té un olfacte indiscutible per captar allò que els alemanys anomenen zeitgeist: l’esperit de l’època» (Marc Bassets, El País).

«És Europa qui s’ha mogut des de la publicació d’Ampliació del camp de batalla fins a la publicació de Serotonina, Houellebecq sempre ha estat al mateix lloc... Houellebecq, l’artista malgirbat, és un escriptor imprescindible» (Gonzalo Torné, Contexto).

ISBN978-84-339-6136-5
EAN9788433961365
PVP CON IVA12.9 €
NÚM. DE PÁGINAS288
COLECCIÓNCompactos
CÓDIGOCM 793
TRADUCCIÓNOriol Vaqué Sánchez
PUBLICACIÓN08/06/2022
OTRAS EDICIONESCompactos (CM 797)
Llibres Anagrama (LA 58)
Panorama de narrativas (PN 994)
ISBN978-84-339-4000-1
EAN9788433940001
PVP CON IVA9.99 €
CÓDIGOLA 58
TRADUCCIÓNOriol Vaqué Sánchez
PUBLICACIÓN09/01/2019
COMPARTE EN:
 
Michel Houellebecq

Michel Houellebecq

Michel Houellebecq (1958) és poeta, assagista i novel·lista, «la primera estrella literària des de Sar­tre», segons es va escriure a Le Nouvel Observa­teur. La seva primera novel·la, Ampliació del camp de batalla, va guanyar el Premi de Flore i és el pri­mer títol de «Llibres Anagrama». El 1998 va rebre el Premi Nacional de les Lletres, atorgat pel Ministeri de Cultura francès. La seva segona novel·la, Les partícules elementals (Premi Novembre, Premi dels Lectors de Les Inrockuptibles i millor llibre de l’any segons la revista Lire), va ser molt celebrada i polè­mica, com també Plataforma. Houellebecq va obte­nir el Premi Goncourt amb El mapa i el territori, que es va traduir a una quarantena de llengües, i va abordar el tema espinós de la islamització de la so­cietat europea a Submissió, publicada també en aquesta col·lecció, així com Serotonina. Houellebecq ha sigut guardonat amb el prestigiós Premi IMPAC de Dublín (2002) i, a Espanya, amb el Leteo (2005).