Submissió
Submissió

Submissió

França, 2022. Els partits tradicionals s’han enfonsat i Mohammed Ben Abbes, líder d’una nova formació islamista, derrota la candidata del Front Nacional a les eleccions presidencials. En François, un professor universitari fastiguejat de la docència i de la seva vida sexual, veu com la transformació que segueix l’arribada del nou president altera la vida dels francesos i li depara un futur inesperat. Els jueus emigren, les dones canvien les faldilles per les bruses llargues i els pantalons i alguns comerços tanquen o reorienten el negoci. La Sorbona és una universitat islàmica on els professors conversos gaudeixen de salaris excel•lents i tenen dret a la poligàmia. I, com Huysmans, l’escriptor del segle XIX convertit al catolicisme, en François sospesarà pronunciar les paraules que li obriran les portes d’una nova vida: «No hi ha més déu que Al•là i Mahoma és el seu profeta.»

Submissió va arribar a les llibreries franceses el dia de l’atemptat contra Charlie Hebdo i Houellebecq, acusat d’islamofòbia, va afirmar: «No prenc partit, no defenso cap règim. He accelerat la història, però no puc dir que sigui una provocació, perquè no dic coses que consideri falses només per posar nerviosos els altres.» Més enllà de la polèmica, Submissió és una novel•la de «política ficció», una faula pertorbadora en què coexisteixen intuïcions poètiques, efectes còmics i una melancolia fatalista.

«Divertida, impertinent i desesperada, Submissió amaga una lliçó inaudita. Menys escandalosa del que s’ha dit i més subtil del que sembla» (Sébastien Lapaque, Le Figaro).

«No és només un escriptor de sàtires, sinó un escriptor de sàtires “sincer”, francament entristit pels disbarats de la història i per la bogeria humana, i això és més inusual» (Adam Gopnik, The New Yorker).

ISBN978-84-339-1520-7
EAN9788433915207
PVP CON IVA19.90 €
NÚM. DE PÁGINAS272
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 12
TRADUCCIÓNOriol Sánchez Vaqué
PUBLICACIÓN29/04/2015
ISBN978-84-339-3602-8
EAN9788433936028
PVP CON IVA9.99 €
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOEB 398
TRADUCCIÓNOriol Sánchez Vaqué
PUBLICACIÓN29/04/2015
COMPARTE EN:
 
Michel Houellebecq

Michel Houellebecq

Michel Houellebecq (1958) és poeta, assagista i novel·lista, «la primera estrella literària des de Sartre», segons es va escriure a Le Nouvel Observateur. La seva primera novel·la, Ampliació del camp de batalla, va guanyar el Premi de Flore i és el primer títol de «Llibres Anagrama». Al maig de 1998 va rebre el Premi Nacional de les Lletres, atorgat pel Ministeri de Cultura francès. La seva segona novel·la, Les partícules elementals (Premi Novembre, Premi dels Lectors de LesInrockuptibles i millor llibre de l’any segons la revista Lire), va ser molt celebrada i polèmica, com també Plataforma. Houellebecq va obtenir el Premi Goncourt amb El mapa i el territori, que es va traduir a una quarantena de llengües, i va abordar el tema espinós de la islamització de la societat europea a Submissió, publicada també en aquesta col·lecció. Houellebecq ha sigut guardonat amb el prestigiós Premi IMPAC (2002), el Schopenhauer (2004) i, a Espanya, el Leteo (2005).


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.