Helgoland
Helgoland

Helgoland

Els orígens, el desenvolupament i les claus per entendre la teoria quàntica. Un llibre fascinant que posa la ciència a l'abast de tothom.

El juny de 1925, Werner Heisenberg, de vint-i-tres anys, es retira a Helgoland –una petita illa del mar del Nord fuetejada pel vent– per descansar i tractar-se una al·lèrgia. Insomne, Heisenberg fa llargs passejos nocturns i una matinada té una idea que transformarà la ciència i la nostra concepció del món. És la primera pedra de la teoria quàntica.

Carlo Rovelli, físic eminent i gran narrador, ens exposa els orígens, el desenvolupament i les claus d’una teoria que ho canvia tot, que serveix per explicar l’univers i les galàxies, que fa possible la invenció dels ordinadors i altres enginys, i que encara avui és font de desconcert.

En aquestes pàgines veiem desfilar Erwin Schrödinger i el seu famós gat, les reaccions de Niels Bohr i Einstein a la proposta de Heisenberg, el visionari Aleksandr Bogdànov, la relació de la teoria quàntica amb el cubisme, la filosofia i el pensament oriental...

Helgoland és un llibre enlluernador i assequible que ens acosta a un dels avenços més transcendents de la física contemporània. 

«Un dels intèrprets de la seva disciplina més seductors, elegants i independents... Un llibre transcendental» (John Banville, The Wall Street Journal).

«Rovelli és un geni i un divulgador extraordinari... En un llibre com aquest la ciència cobra vida» (Neil Gaiman).

ISBN978-84-339-1804-8
EAN9788433918048
PVP CON IVA18.9 €
NÚM. DE PÁGINAS216
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 96
TRADUCCIÓNFrancesc Massana
PUBLICACIÓN06/04/2022
OTRAS EDICIONESArgumentos (A 576)
ISBN978-84-339-4454-2
EAN9788433944542
PVP CON IVA9.99 €
CÓDIGOLA 96
TRADUCCIÓNFrancesc Massana
PUBLICACIÓN06/04/2022
RESEÑAS PRENSA
Ara
COMPARTE EN:
amb el suport del Departament de Cultura
amb el suport del Departament de Cultura
 
Carlo Rovelli

Carlo Rovelli

Carlo Rovelli (Verona, 1956) és físic teòric i un dels fundadors de l’anomenada «gravetat quàntica de llaços». És membre de l’Institut Universitari de França, de l’Acadèmia Internacional de Filosofia de la Ciència i responsable de l’equip de gravetat quàntica del Centre de Física Teòrica de la Universitat d’Ais-Marsella. És autor, entre d’altres, dels llibres Set lliçons breus de física i L’ordre del temps.  


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.