Harvey
Harvey

Harvey

El #MeToo narrat des del cap de Harvey Weinstein. El retorn d’Emma Cline amb una peça de cambra punyent, divertida i pertorbadora.

Vint-i-quatre hores abans que es faci pública la sentència del seu judici, en Harvey es lleva de matinada, suat i inquiet, en una casa de Connec­ticut que li han deixat. Se sent ple de confiança, tanmateix: això és Amèrica, i a Amèrica no es condemna la gent com ell. Han intentat ensorrar la seva reputació, però no ho han aconseguit,i avui el destí li indicarà com pot acabar de res­taurar-la. Aquella cara que li sembla tan familiar, la del veí del costat, resulta ser la de l’escriptor Don DeLillo, i en Harvey ja veu els llums de neó: White Noise, la novel·la inadaptable per antono­màsia transformada finalment en pel·lícula; una aliança perfecta entre ambició i prestigi al servei del seu retorn. Però les hores van passant i en Harvey comença a percebre esquerdes cada cop més fondes en la confiança amb què s’ha llevat.

Amb la subtilesa que la caracteritza, Emma Cline construeix aquest relat des del lloc més in­còmode: des de la ment d’un Harvey (Weinstein, esclar) que apareix retratat aquí com algú fràgil i necessitat, que sobrevalora la seva intel·ligèn­cia i exhibeix una megalomania ridícula; un home allunyat d’una realitat que se li va fent cada cop més visible i en la qual es filtren assumpcions d’una culpabilitat que el seu jo conscient nega. Lluny de l’enfocament habitual del tema, amb in­jeccions d’humor i sense subratllats, l’autora de la celebrada Les noies ens ofereix aquí una peça de cambra punyent, divertida i pertorbadora.

«Cline és una estilista amb molt talent. Veu el món amb exactitud i generositat» (James Wood, The New Yorker).

ISBN978-84-339-1592-4
EAN9788433915924
PVP CON IVA17.9 €
NÚM. DE PÁGINAS104
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 81
TRADUCCIÓNFerran Ràfols Gesa
PUBLICACIÓN10/03/2021
OTRAS EDICIONESPanorama de narrativas (PN 1045)
ISBN978-84-339-4255-5
EAN9788433942555
PVP CON IVA8.99 €
CÓDIGOLA 81
TRADUCCIÓNFerran Ràfols Gesa
PUBLICACIÓN10/03/2021
COMPARTE EN:
amb el suport del Departament de Cultura
amb el suport del Departament de Cultura
 
Emma Cline

Emma Cline

Emma Cline (Sonoma, Califòrnia, 1989) és llicenciada en Belles Arts i té un màster en escriptura creativa de la Universitat de Columbia. Ha treballat com a lectora per al The New Yorker, on també ha publicat textos de ficció, i a les revistes Tin House, The Paris Review (que el 2014 la va considerar mereixedora del seu Premi Plimpton) i Granta (que el 2017 la va seleccionar entre els Millors Novel·listes Americans Joves). Les noies, la seva primera novel·la, es va publicar a quaranta països, va guanyar el Shirley Jackson Award i va ser finalista del First Novel Prize, el National Book Critics Circle Award i el LA Times Book Prize; a «Llibres Anagrama» també s’han publicat la nouvelle Harvey i el llibre de contes Papa. La seva segona novel·la és La convidada.

Fotografia © De Vincentis


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.