Funny Girl
Funny Girl

Funny Girl

Regne Unit, dècada de 1960. Barbara Parker es presenta al concurs de Miss Blackpool, una petita ciutat costanera del comtat de Lancashire. Però, fan de Lucille Ball, somia deixar enrere la vida provinciana i convertir-se en actriu. Se’n va a Londres, treballa un temps en uns grans magatzems, aconsegueix un representant, es presenta a un càsting de la BBC i acaba convertint-se en la protagonista d’una telesèrie humorística sobre una parella.

La novel·la segueix la carrera ascendent de la Barbara i els seus conflictes, i retrata les bambolines de la creació de la comèdia televisiva a través de les persones implicades: els guionistes que es van conèixer en una comissaria després de ser detinguts en uns lavabos públics, l’actor coprotagonista convençut que pot apuntar més amunt, el productor educat en les millors universitats i enamorat de l’actriu protagonista... Amb el Swinging London com a rerefons, Nick Hornby ret homenatge i recrea amb precisió la cultura popular que sempre l’ha fascinat. A través de l’actriu protagonista i el personatge que interpreta a la petita pantalla, Funny Girl estableix paral·lelismes i contrastos entre la realitat i la ficció, i retrata les virtuts i les debilitats humanes d’un repertori de personatges entranyables que es mouen davant i darrere de les càmeres. Una novel·la divertida, deliciosa i amb les emocions a flor de pell.

«Amb una trama desenvolupada amb molta gràcia, Funny Girl és sempre divertida. El seu missatge és que la serietat està sobrevalorada, i ens el presenta d’una manera molt convincent. Intel·ligent i amena» (John Doyle, The Globe and Mail).

ISBN978-84-339-1535-1
EAN9788433915351
PVP CON IVA20.90 €
NÚM. DE PÁGINAS384
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 27
TRADUCCIÓNDolors Udina
PUBLICACIÓN11/05/2016
OTRAS EDICIONESPanorama de narrativas (PN 925)
ISBN978-84-339-3719-3
EAN9788433937193
PVP CON IVA10.99 €
CÓDIGOLA 27
TRADUCCIÓNDolors Udina
PUBLICACIÓN11/05/2016
COMPARTE EN:
 
Nick Hornby

Nick Hornby

Nick Hornby (Maidenhead, 1957), llicenciat per la Universitat de Cambridge, ha exercit de professor, periodista i guionista. L’extraordinària Alta fidelitat, novel·la que ara recuperem, és una de les seves primeres obres: «Amb una importància equiparable al que van representar per a la joventut del seu temps El guardià en el camp de sègol, de J. D. Salinger, i A la carretera, de Jack Kerouac, continua guanyant lectors des de la primera edició» (Enrique Blanc, Reforma). En català també han aparegut Una mena de pare, Com ser bo, Tot per una noia, Juliet, Naked i Funny Girl.