Set lliçons breus de física
Set lliçons breus de física

Set lliçons breus de física

«Hi ha fronteres, en les quals estem aprenent i crema el desig de saber. Aquí, a la riba del que sabem, en contacte amb l’oceà de tot el que no sabem, brillen el misteri del món, la bellesa del món, i ens deixen sense alè», diu l’autor d’aquest llibre que es va convertir en un inesperat best-seller a Itàlia, traduït a més de vint idiomes.

El motiu d’aquest èxit és ben senzill i alhora molt difícil d’aconseguir: amb passió, fluïdesa i una encomiable voluntat d’explicar d’una manera diàfana temes complexos, Carlo Rovelli, científic d’estirp humanista, ens proposa un recorregut breu però complet per les fites de la física dels darrers cent anys. I així repassa la teoria de la relativitat, la mecànica quàntica, l’arquitectura de l’univers, les partícules elementals, la gravetat quàntica, els forats negres... Però també la natura del temps i el nostre lloc dins d’aquest entramat infinit.

Són set lliçons magistrals que permeten al lector no especialitzat endinsar-se amb facilitat en uns temes àrids a priori. Amb una combinació d’entusiasme, claredat i rigor, Rovelli ens ofereix una magnífica (i bella) panoràmica dels avenços de la física, a través dels quals l’ésser humà ha anat desxifrant els misteris de l’univers.

«Aquest llibre mostra que la ciència, amb la curiositat que implica, el seu compromís absolut amb allò que ens rodeja, la seva predisposició a desfer-se de punts de vista preestablerts, també és un tipus de poesia» (Neville Hawcock, Financial Times).

«Rovelli és un geni i un divulgador extraordinari» (Neil Gaiman).

«Un dels intèrprets de la seva disciplina més seductors, elegants i independents» (John Banville, The Wall Street Journal).

ISBN978-84-339-6115-0
EAN9788433961150
PVP CON IVA9.9 €
NÚM. DE PÁGINAS104
COLECCIÓNCompactos
CÓDIGOCM 789
TRADUCCIÓNLaia Font
PUBLICACIÓN01/06/2022
OTRAS EDICIONESLlibres Anagrama (LA 21)
ISBN978-84-339-3699-8
EAN9788433936998
PVP CON IVA9.99 €
CÓDIGOLA 21
TRADUCCIÓNLaia Font
PUBLICACIÓN02/03/2016
COMPARTE EN:
 
Carlo Rovelli

Carlo Rovelli

Carlo Rovelli (Verona, 1956) és físic teòric i un dels fundadors de l’anomenada «gravetat quàntica de llaços». És membre de l’Institut Universitari de França, de l’Acadèmia Internacional de Filosofia de la Ciència i responsable de l’equip de gravetat quàntica del Centre de Física Teòrica de la Universitat d’Ais-Marsella. És autor, entre d’altres, dels llibres Set lliçons breus de física i L’ordre del temps.