Una casa amb rodes

Aquest és un llibre sobre una família francesa que als anys vuitanta solia passar les vacances en una autocaravana, una casa amb rodes, recorrent Itàlia, Portugal, Espanya, Grècia, el Marroc... És una història personal, ja que la família és la de l’autor quan era petit, però també és una història col·lectiva, perquè totes les famílies aspiren a acariciar la felicitat durant les vacances. També és un llibre sobre la infantesa com a paradís perdut; un homenatge de l’historiador Ivan Jablonka als seus pares; una reflexió sobre la relació entre generacions i sobre el moment en què un mateix esdevé pare i assumeix una responsabilitat envers els fills. En aquestes pàgines hi ha una mirada històrica sobre França i Europa (i, també, pinzellades sobre els Estats Units). S’hi entreveuen els horrors del passat –el pare de Jablonka va ser un orfe de la Shoà– i l’esperança de poder construir un món millor.

Després de la crònica punyent de Laëtitia o la fi dels homes, Jablonka agafa aquí com a punt de partida l’experiència personal. I construeix una obra concisa, estructurada en capítols breus, amb aire de quadern de notes, però que és un autèntic compendi d’experiències universals. El resultat és un text mestís que es mou sinuós entre la narració íntima i l’assaig sociològic i cultural. I és en aquest encreuament de gèneres on brota la força literària de l’obra.

«Un superb autoretrat en moviment, el fresc llumi-nós d’un món desaparegut, el dels anys vuitanta, en el qual l’autocaravana era una manera de viatjar, de pensar el món i d’inventar-se la pròpia llibertat» (Alexandre Demidoff, Le Temps); «Viatges per carretera per descobrir el món, els altres i un mateix» (Yann Perreau, Les Inrockuptibles).

ISBN978-84-339-1569-6
EAN9788433915696
PVP CON IVA16.9 €
 
ISBN E-BOOK978-84-339-4010-0
EAN E-BOOK9788433940100
 
NÚM. DE PÁGINAS184
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 60
TRADUCCIÓNMarta Marfany
PUBLICACIÓN13/03/2019
RESEÑAS PRENSAAra
La Diaria (Uruguay)
Clarín - Ñ (Argentina)
La Gaceta - La Gaceta Literaria (Argentina)
La Voz del Interior - Número Cero (Argentina)
COMPARTE EN:
 


Ivan Jablonka


Ivan Jablonka (París, 1973) és professor d’Història a la Universitat París XIII i codirector de la col·lecció «La République des Idées» de l’editorial Seuil. Entre els seus llibres, destaca Histoire des grands-parents que je n’ai pas eus (guardonat el 2012 amb el Premi del Senat francès per a llibres d’història, el Premi Guizot de l’Acadèmia Francesa i el Premi Augustin Thierry), en el qual investiga les vides dels seus avis desapareguts durant la Segona Guerra Mundial, i sobretot Laëtitia o la fi dels homes, editat per Anagrama i rebut amb elogis de la crítica: «Obra mestra. És un dels llibres més commovedors que he llegit i el seu impac-te m’acompanyarà per sempre» (Jordi Amat, La Vanguardia); «Un llibre tan apassionant com colpidor» (Jordi Puntí, El Periódico); «Hi ha llibres que es mereixerien ser recomanats amb fervor perquè el lector atent no se’ls perdés. Això és el que hauria de succeir amb Laëtitia o la fi dels homes» (Elvira Lindo, El País).

Foto © Hermance Triay | Opale | Leemage OTRAS OBRAS DE Ivan Jablonka
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.