Laëtitia o la fi dels homes
Laëtitia o la fi dels homes

Laëtitia o la fi dels homes

La minuciosa i pertorbadora reconstrucció d’un crim que va commocionar un país. 

Laëtitia Perrais tenia divuit anys quan va ser violada, assassinada i esquarterada la nit del 18 de gener de 2011. Al cap de dos dies, la policia va detenir l’assassí, però aquest es va negar a confessar on era el cadàver, que va trigar setmanes a aparèixer. El crim va arribar als mitjans de comunicació i va commoure tot França. D’aquí va saltar a la política, i el llavors president Nicolas Sarkozy, en un gest d’oportunisme populista, va carregar contra els jutges i les esquerdes del sistema judicial, perquè l’assassí acumulava un llarg historial de detencions.

Aquest llibre recompon el macabre crim, la reacció política, social i judicial, la personalitat de l’assassí i la investigació policial, però sobretot reconstrueix la història de la noia a través dels seus missatges a les xarxes socials, el testimoni de la seva germana bessona i de l’entorn on va viure. I el que apareix és algú que portava molt de temps patint la violència masculina: fi lla d’un pare que abusava de la seva dona, acollida per una família el cap de la qual va violar diverses noies, inclosa la seva bessona, la Laëtitia ja era una víctima abans de ser notícia.

En part crònica de successos, en part novel·la de no fi cció, en part història, sociologia i denuncia política, aquest llibre inquisitiu i pertorbador va rebre el 2016 el Premi Médicis, el Premi Le Monde i el Prix des Prix, atorgat entre els guanyadors dels principals guardons de la rentrée francesa.

«Probablement l’obra de l’anomenada “no fi cció criminal” francesa més important des de L’adversari d’Emmanuel Carrère» (Baptiste Liger, Lire).

ISBN978-84-339-1550-4
EAN9788433915504
PVP CON IVA21.9 €
NÚM. DE PÁGINAS408
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 42
TRADUCCIÓNMarta Marfany
PUBLICACIÓN11/10/2017
ISBN978-84-339-3842-8
EAN9788433938428
PVP CON IVA10.99 €
CÓDIGOLA 42
TRADUCCIÓNMarta Marfany
PUBLICACIÓN11/10/2017
COMPARTE EN:
 
Ivan Jablonka

Ivan Jablonka

Ivan Jablonka (París, 1973) és professor d’Història a la Universitat París XIII i codirector de la col·lecció «La République des Idées» de l’editorial Seuil. Entre els seus llibres, destaquen Laëtitia o la fi dels homes (Premi Le Monde, Premi Médicis, Prix des Prix 2016): «Obra mestra. És un dels llibres més commovedors que he llegit i el seu impacte m’acompanyarà per sempre» (Jordi Amat, La Vanguardia); «Un llibre tan apassionant com colpidor» (Jordi Puntí, El Periódico); Una casa amb rodes: «L’autor fa un tomb lluminós: recull els estius de la infantesa en autocaravana però també un estil de vida i societat desapareguts» (Anna Ballbona, Ara); «El llibre parla de nosaltres. Dels nostres orígens. De la cadena generacional de la qual formem part» (Jordi Amat, La Vanguardia); Des hommes justes i Le Corps des autres. Ara recuperem la seva primera gran obra, Història dels avis que no vaig tenir, guardonat el 2012 amb el Premi del Senat francès per a llibres d’història, el Premi Guizot de l’Acadèmia Francesa i el Premi Augustin Thierry.

Foto © Hermance Triay | Opale | Leemage