Ruta d'escapada
Ruta d'escapada

Ruta d'escapada

Sands explora els motius que duen alguns homes a cometre actes inhumans i reconstrueix el passat convuls d’Europa, amb un tempo narratiu de novel·la d’espies.

Juliol de 1949. Un home amb una afecció hepàtica greu ingressa en un hospital de Roma. L’hi han dut uns monjos i s’hi registra amb el nom de Reinhardt, una identitat falsa. El visiten un bisbe, un metge i una dama prussiana. El pacient mor i la dama prussiana envia una carta a la família. El veritable nom del malalt misteriós és Otto Wächter, i la carta arribarà a la seva dona, la Charlotte, i després passarà als seus fills. És el fill petit, en Horst, qui dirà anys després a l’autor d’aquest llibre que no és cert que el seu pare morís d’una malaltia.

Què és veritat? I sobretot: qui era Otto Wächter? A Ruta d’escapada, Philippe Sands reconstrueix la vida d’aquest individu que va estudiar dret a Viena i després se’n va anar a Berlín per tornar­-ne convertit en un jerarca nazi i destituir els professors jueus que havia tingut a la universitat. Durant la Segona Guerra Mundial, va ser destinat a Cracòvia; allà la seva firma surt als documents que van dur milers de persones a la mort. I per què va anar a parar a Roma? Provava de fugir cap a l’Amèrica del Sud, protegit per membres del Vaticà.

Amb el tremp narratiu de la millor novel·la d’espies, Sands explora els motius que duen alguns homes a cometre actes inhumans mentre ens submergeix en el passat convuls d’Europa i en la història d’una família incapaç de reconèixer els pecats del pare. 

«Un triomf de la investigació i una narració bri­llant» (Antony Beevor); «Hipnòtica, impactant i impecable» (John le Carré); «Fascinant, gratifi­cant i moralment robusta» (Ashish Ghadiali, The Guardian).

ISBN978-84-339-1589-4
EAN9788433915894
PVP CON IVA23.9 €
NÚM. DE PÁGINAS560
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 79
TRADUCCIÓNRicard Vela Pàmies
PUBLICACIÓN20/01/2021
ISBN978-84-339-4216-6
EAN9788433942166
PVP CON IVA11.99 €
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 79
TRADUCCIÓNRicard Vela Pàmies
PUBLICACIÓN20/01/2021
COMPARTE EN:
 
Philippe Sands

Philippe Sands

Philippe Sands (1960) és professor de Dret Interna­cional a l’University College de Londres i advocat. Ha participat en destacats judicis internacionals celebrats al Tribunal de Justícia de la Unió Europea i a la Cort Penal Internacional de la Haia. És autor de Lawless World, sobre la il·legalitat en la guerra de l’Iraq, i de Torture Team, sobre l’ús de la tortura per part de l’administració dels Estats Units durant el govern de George W. Bush. Anagrama ha publi­cat, en castellà, Calle Este-Oeste: «Un indubtable i enlluernador talent literari que converteix cada una de les seves troballes en joies tremendament atractives... Una investigació molt addictiva» (Mer­cedes Monmany, El Mundo), «En una paraula: apas­sionant» (Robert Saladrigas, La Vanguardia).


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.