El déu de les coses petites
El déu de les coses petites

El déu de les coses petites

20 anys d’un debut excepcional. Premi Booker 1997.

Aquesta es la història de tres generacions d’una familia de la regió de Kerala, al sud de l’Índia, que es dispersa per tot el món i es retroba a la terra natal. Una història que és moltes històries. La de la nena anglesa Sophie Mol, que es va ofegar en un riu i va marcar amb la seva mort accidental les vides de les persones implicades. La de dos bessons –Estha i Rahel–, que van viure vint-i-tres anys separats. La d’Ammu, la mare dels bessons, i els seus amors adúlters i furtius. La del germà d’Ammu, marxista educat a Oxford i divorciat d’una dona anglesa. La dels avis que de joves van cultivar l’entomologia i les passions prohibides. La història d’una família en uns temps convulsos en què tot pot canviar en un sol dia i en un país les essècies del qual semblen eternes. Aquesta apassionant saga familiar és un festí literari en què es barregen l’amor i la mort, les passions que trenquen tabús i els desitjos inassolibles, la lluita per la justícia i el dolor causat per la pèrdua de la innocència, el pes del passat i les arestes del present. Arundhati Roy ha estat comparada per aquesta novel·la prodigiosa, de la qual es compleixen vint anys, amb Gabriel García Márquez i Salman Rushdie.

«La qualitat del llibre d’Arundhati Roy és tan extraordinària–i, al mateix temps, tan intensa moralment i de tanta riquesa imaginativa– que el lector queda totalment i absolutament atrapat fins al final» (Alice Truax, The New York Book Review); «Ens acosta al terror i a la bellesa i ens proporciona una visió omniscient de l’Índia moderna. Una novel·la d’una veritable ambició ha de crear el seu propi llenguatge, i aquesta ho fa» (John Updike).

ISBN978-84-339-1553-5
EAN9788433915535
PVP CON IVA19.9 €
NÚM. DE PÁGINAS384
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 45
TRADUCCIÓNJosep Julià Ballbé
PUBLICACIÓN10/01/2018
ISBN978-84-339-3902-9
EAN9788433939029
PVP CON IVA9.99 €
CÓDIGOLA 45
TRADUCCIÓNJosep Julià Ballbé
PUBLICACIÓN10/01/2018
COMPARTE EN:
 
Arundhati Roy

Arundhati Roy

Arundhati Roy és l’autora d’El déu de les coses petites, que va guanyar el Premi Booker i s’ha traduït a més de quaranta idiomes. També ha publicat diversos llibres de no-ficció, com El final de la imaginació, The Algebra of Infinite Justice, War Talk, Capitalism: A Ghost Story i The Doctor and the Saint. Viu a Nova Delhi.

Foto © Mayank Austen Soofi