El camí d'Aristòtil
El camí d'Aristòtil

El camí d'Aristòtil

El camí d’Aristòtil mostra la manera com una escola de pensament ens pot ajudar a assolir l’eudaimonia: la felicitat que consisteix a desenvolupar plenament el nostre potencial.

Al segle IV aC, Aristòtil funda a Atenes la seva escola, una versió millorada de l’Acadèmia platònica, on ell mateix havia estudiat. Des d’aquell nou Liceu, centre de formació dels futurs pensadors clàssics, va saber exercir una influència inestimable.

El camí d’Aristòtil mostra la manera com una escola de pensament ens pot ajudar a assolir l’eudaimonia: la felicitat que consisteix a desenvolupar plenament el nostre potencial. Les lliçons d’Aristòtil no caduquen, diu l’autora. Si l’objectiu és viure bé, el missatge del filòsof d’Estagira no passarà de moda: portar una vida virtuosa, entenent la virtut com allò que ens fa feliços; aprendre a deliberar i a encertar-la en les decisions; ser conscients del nostre potencial i caràcter... El «camí», doncs, convida a la reflexió pausada, a la contemplació, a analitzar les relacions amb el proïsme, entendre i millorar la nostra comunicació i fer front a la mort amb serenor.

Rastrejant exhaustivament l’obra d’Aristòtil, inserida en el context de la seva biografia, Edith Hall ofereix una actualització del pensament aristotèlic per mitjà d’una tesi interessant i original: servir-nos-en, dos mil quatre-cents anys després, per canviar la nostra vida.

«Meravellós i oportú... El nou llibre d’Edith Hall –documentat, amè, accessible– presenta Aristòtil com el pensador que va explorar a fons tant la ment com el cor humans, un filòsof vàlid per a la seva pròpia època i, també, per a la nostra» (Stephen Fry).

ISBN978-84-339-1809-3
EAN9788433918093
PVP CON IVA19.9 €
NÚM. DE PÁGINAS296
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 99
TRADUCCIÓNAnna Llisterri
PUBLICACIÓN08/06/2022
ISBN978-84-339-4580-8
EAN9788433945808
PVP CON IVA10.99 €
CÓDIGOLA 99
TRADUCCIÓNAnna Llisterri
PUBLICACIÓN08/06/2022
COMPARTE EN:
amb el suport del Departament de Cultura
amb el suport del Departament de Cultura
 
Edith Hall

Edith Hall

Edith Hall (Reino Unido, 1959), doctora honoris causa por la Universidad de Atenas, es una prestigiosa clasicista británica. Formada en Wadham College (Oxford), está especializada en literatura griega antigua e historia cultural, y es experta en la obra de Homero. Ha sido profesora en Royal Holloway (Universidad de Londres), Cambridge, Durham, Reading y Oxford, y en la actualidad lo es en el King’s College (Londres). Autora y editora de más de diez libros sobre el mundo antiguo, en 2015 fue la primera mujer en recibir la Medalla Erasmus de la Academia Europea. En Anagrama ha publicado Los griegos antiguos.

Fotografía: © Michael Beard.


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.