Com es fa una noia
Com es fa una noia

Com es fa una noia

Si ets una adolescent grassoneta, t’has de masturbar amb discreció per no despertar el teu germà petit, vius a Wolverhampton, pertanys a una família nombrosa amb una economia precària, tens un pare bevedor amb aspiracions mai satisfetes de triomfar en el món de la música i una mare depressiva, la vida pot ser una merda. Si per a més inri fas el ridícul a la televisió local llegint un poema, ha arribat el moment de prendre mesures dràstiques.

Així és com la Johanna Morrigan es converteix en la Dolly Wilde i, sense ser major d’edat, comença a dedicar-se a la crítica musical en una revista de Londres. Entre concert i concert, la protagonista i narradora d’aquesta novel•la d’iniciació relata sense pèls a la llengua el seu pas a l’edat adulta a còpia de fumar, beure i deixar de masturbar-se amb artefactes d’allò més diversos per passar al sexe amb homes no menys diversos, entre els quals un músic de Brighton amb un membre viril inhumanament descomunal.

Caitlin Moran continua la seva indagació rupturista en les interioritats de la feminitat amb aquesta narració escrita amb realisme descarnat i humor procaç i plena de referències a la cultura pop dels anys noranta. La veu de Moran ja és imprescindible: contundent, díscola i sobretot molt i molt divertida.

«Em partia de riure a la biblioteca, xisclava d’entusiasme al metro. Moran és una escriptora còmica amb un do extraordinari» (Zoe Williams, The Guardian).

«Tant de bo algú m’hagués fet llegir aquest llibre gamberro i valent quan tenia setze anys» (Dwight Garner, The New York Times).

«Adoro Caitlin Moran» (Lena Dunham).

ISBN978-84-339-1519-1
EAN9788433915191
PVP CON IVA20.9 €
NÚM. DE PÁGINAS408
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 11
TRADUCCIÓNAnna Llisterri
PUBLICACIÓN06/05/2015
ISBN978-84-339-3600-4
EAN9788433936004
PVP CON IVA9.99 €
CÓDIGOLA 11
TRADUCCIÓNAnna Llisterri
PUBLICACIÓN06/05/2015
COMPARTE EN:
 
Caitlin Moran

Caitlin Moran

Caitlin Moran (Brighton, Regne Unit, 1975) ha rebut el Premi de la Premsa Britànica al millor columnista de l’any 2010 i al millor crític i entrevistador del 2011. Present al catàleg d’Anagrama des de l’any 2013 amb la publicació en castellà de Com es fa una dona (de propera aparició en català a Llibres Anagrama i un dels èxits més grans i més fulminants en llengua anglesa dels darrers temps: llibre de l’any als Galaxy National Book Awards i als British Book Awards i mereixedor d’un Irish Book Award): «El feminisme de Moran no és carrincló ni cristal·litza en l’ús d’un llenguatge políticament correcte. Fica el dit a l’ull dels lectors i fa petar de riure quan contradiu alguns dels tòpics del feminisme sense deixar de ser feminista» (Marta Sanz); també és autora de Com es fa una noia: «Si poguessin sintetitzar-la seria una amfetamina. Moran dispara bromes i frases hilarants a ritme de txa-txa-txa accelerat» (Lucía Lijtmaer), i How to Be Famous: «Amb la mateixa intel·ligència hu-morística paranormal de sempre analitza el miratge de la fama» (Miqui Otero, El Periódico).