Són coses que passen
Són coses que passen

Són coses que passen

Una aristòcrata descobreix un inquietant secret sobre el seu passat, amb l’ocupació nazi de França com a teló de fons.

París, 1945. A l’església de Saint-Pierre-de-Chaillot, situada en un dels barris més elegants de la ciutat, se celebra el funeral de la princesa Natalie de Lusignan, duquessa de Sorrente, que ha mort massa jove. El sacerdot la retrata com una muller, mare i cristiana exemplars. Ho va ser? Als rancis salons de l’aristocràcia, Natalie hi està com un peix a l’aigua. Però també és una dona mundana, esnob i cosmopolita, que ha ajudat Buñuel i Cocteau.

Amb l’arribada dels nazis a París, la família es trasllada a la Costa Blava, on en un primer moment regna un cert aire d’evasió i efervescència. Natalie viu una aventura i es queda embarassada. L’afer es tracta amb discreció, perquè «són coses que passen». Per combatre els dolors de la cesària li recepten morfi na i acaba sent-ne addicta, un altre tema que es manté en secret. Però el que realment la fa trontollar és descobrir, després de la mort de la seva mare, un secret que l’afecta directament.

Aquesta novel·la fascinant dibuixa un món ple de glamur i sofi sticació alterat pels esdeveniments històrics i en què treuen el cap fi gures com Édith Piaf, Coco Chanel, Paul Morand i Reynaldo Hahn. Però sobretot retrata una dona contradictòria i imperfecta que s’enfronta a una decisió dramàtica.

«La descripció que Pauline Dreyfus fa de la vida mundana i artística de París durant l’ocupació i el període d’entreguerres és un autèntic regal» (Bernard Pivot, Le Journal du Dimanche).

«Elegant, subtil… Reconstrueix minuciosament un món devorat per la història» (Etienne de Montéty, Le Figaro Littéraire).

ISBN978-84-339-1544-3
EAN9788433915443
PVP CON IVA16.9 €
NÚM. DE PÁGINAS168
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 36
TRADUCCIÓNMarta Marfany
PUBLICACIÓN05/04/2017
ISBN978-84-339-3790-2
EAN9788433937902
PVP CON IVA9.99 €
CÓDIGOLA 36
TRADUCCIÓNMarta Marfany
PUBLICACIÓN05/04/2017
COMPARTE EN:
 
Pauline Dreyfus

Pauline Dreyfus

Pauline Dreyfus (1969) treballa com a periodista. És autora de Le père et l’enfant se portent bien, un conjunt de vuit nouvelles sobre l’experiència de ser pare, i de Robert Badinter, l’épreuve de la justice, una biografia de qui va ser president del Consell Constitucional i ministre de Justícia francès. Va debutar com a novel·lista amb Immortel, enfin, sobre la figura de Paul Morand, que el 2013 va obtenir el Prix des Deux Magots per unanimitat per primer cop en la història del guardó. Amb Són coses que passen va ser finalista de premis com el Goncourt, el Giono, el Décembre i l’Interallié, i va rebre el Premi Fundació de la Memòria Albert Cohen.