Moriria per tu i altres contes perduts
Moriria per tu i altres contes perduts

Moriria per tu i altres contes perduts

 

Nous relats inèdits de Fitzgerald: divuit textos tan còmics com foscos, d'accents inesperats, que resignifiquen i expandeixen l'obra del seu autor.

Empresaris atrapats en un psiquiàtric per error; guionistes reconvertits en rodamons per inspirar-se; soldats penjats dels polzes; seductors llegendaris per qui se suïciden les dones; però també hereves tan riques com maldestres a qui resulta impossible trobar un marit; joves amb problemes per culpa de la seva excessiva bellesa; adolescents que descobreixen la gran ciutat per primer cop; nois que coneixen noies i viceversa. Sobre aquests personatges i d’altres escrivia, entre 1920 i la seva mort el 1940, F. Scott Fitzgerald als relats que es reuneixen aquí per primera vegada.

Són textos redescoberts, molts dels quals van ser descartats pels editors potser perquè afegien complexitat al Fitzgerald més rutilant, embarcat aquí en l’exploració de nous tons i temes. Contes que abracen la sàtira, l’humor físic i altres formes de la comicitat en un estil lleuger i espurnejant, amb rèpliques i contrarèpliques afuades, però que també burxen en la foscor de la bogeria, la guerra i el suïcidi; l’alcohol, la malaltia i el desamor. Relats, a la fi, molt estimats per l’autor, que no va voler modificar-los fins i tot a costa del seu bandejament injust.

Ara són rescatats en aquest volum imprescindible anotat i presentat amb cura per Anne Margaret Daniel i traduït per Marc Rubió. «Un dels estilistes més refinats del segle passat. Fitzgerald continua essent infinitament més commovedor que qualsevol aplegalletres contemporani al cim del seu art. En aquest llibre desborda geni» (Frédéric Beigbeder); «Els seus lectors trobaran moltes coses per gaudir en aquest llibre meravellosament presentat» (Blake Bailey, The New YorkTimes).

ISBN978-84-339-1556-6
EAN9788433915566
PVP CON IVA23.9 €
NÚM. DE PÁGINAS528
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 46
TRADUCCIÓNMarc Rubió
PUBLICACIÓN28/02/2018
ISBN978-84-339-3910-4
EAN9788433939104
PVP CON IVA14.99 €
CÓDIGOLA 46
TRADUCCIÓNMarc Rubió
PUBLICACIÓN28/02/2018
COMPARTE EN:
 
F. Scott Fitzgerald

F. Scott Fitzgerald

Francis Scott Fitzgerald (Saint Paul, Minnesota, 1896- Hollywood, Califòrnia, 1940) va estudiar a la Universitat de Princeton, es va allistar a l’exèrcit durant la Primera Guerra Mundial i va publicar la seva primera novel·la, Aquest costat del paradís, el 1920. El mateix any es va casar amb Zelda Sayre, i durant la dècada següent la parella va viure entre Nova York, París i la Riviera. Fitzgerald va ser una veu literària nova de gran relleu, i entre les obres mestres que va escriure hi ha els seus relats, El gran Gatsby i Tendra és la nit. Va morir amb quaranta-quatre anys d’un atac de cor a Los Angeles mentre treballava en L’últim magnat. Fitzgerald és un dels escriptors nord-americans més importants i estimats del segle XX.

Foto © The Fitzgerald Papers, Manuscripts Division, Department of Rare Books and Special Collections, Princeton University Library


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.