Les noies
Les noies

Les noies

«Brillant i absorbent. Una novel·la impressionant» (Richard Ford).

Califòrnia. Estiu de 1969. L’Evie, una adolescent a punt d’endinsar-se en l’incert món dels adults, es fixa en un grup de noies en un parc: vesteixen de manera descuidada, van descalces i semblen viure felices i despreocupades, al marge de les normes. Al cap d’uns dies, una trobada fortuïta propiciarà que una de les noies –la Suzanne, una mica més gran que l’Evie– la convidi a acompanyar-les. Viuen en un ranxo solitari i formen part d’una comuna que gira al voltant d’en Russell, músic frustrat, líder, guru.

Fascinada, l’Evie es deixa anar en una espiral de drogues psicodèliques i amor lliure, de manipulació mental i sexual, que farà que perdi el contacte amb la família i amb el món exterior. I la deriva d’aquest grup que esdevé secta dominada per una paranoia creixent desembocarà en un acte extrem de violència…

La debutant Emma Cline construeix un retrat excepcionalment madur de la fragilitat adolescent i del tempestuós procés de fer-se adult. També aborda el tema de la culpa i les decisions que ens marquen la vida. I recrea aquells anys de pau i amor, d’idealisme hippie, en què també germinava una cara fosca, molt fosca. L’autora s’inspira lliurement en un episodi cèlebre de la crònica negra americana: la matança perpetrada per Charles Manson i el seu clan. Però no se centra en la figura del psicòpata, sinó en unes altres protagonistes: les noies que van contribuir a perpetrar un crim atroç i que no van perdre el somriure durant el judici. D’elles tracta aquesta novel·la enlluernadora i inquietant.

«Brillant i absorbent. Una novel·la impressionant» (Richard Ford); «Emma Cline té un ull incomparable per a les complexitats de la joventut femenina. Aquest llibre us trencarà el cor i us farà volar el cap» (Lena Dunham).

 

Les noies és un dels títols de #13LibrosParaEllas: tretze llibres d'ELLES per a TOTXS. Reivindiquem allò que elles escriuen i moltxs pensem. Mira tots els vídeos a: https://goo.gl/8hyf76

ISBN978-84-339-1536-8
EAN9788433915368
PVP CON IVA19.9 €
NÚM. DE PÁGINAS352
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 28
TRADUCCIÓNErnest Riera
PUBLICACIÓN01/09/2016
OTRAS EDICIONESCompactos (CM 809)
ISBN978-84-339-2810-8
EAN9788433928108
PVP CON IVA11.99 €
CÓDIGOLA 28
TRADUCCIÓNErnest Riera
PUBLICACIÓN01/09/2016
COMPARTE EN:
 
Emma Cline

Emma Cline

Emma Cline (Sonoma, 1989) és llicenciada en Belles Arts i té un màster en escriptura creativa per la Universitat de Colúmbia. Ha treballat com a lectora per a The New Yorker, on també ha publicat textos de ficció, així com a les revistes Tin House, The Paris Review (que el 2014 li va atorgar el Plimpton Prize) i Granta (que el 2017 la va seleccionar entre els Millors Novel·listes Americans Joves). Les noies, la novel·la amb què va debutar, es va publicar a quaranta països, va guanyar el Shirley Jackson Award i va ser finalista del First Novel Prize, el National Book Critics Circle Award i l’LA Times Book Prize; el prestigiós productor Scott Rudin en prepara una adaptació al cinema. A Anagrama també ha publicat la nouvelle Harvey.

Fotografia © Megan Cline