Les noies
Les noies

Les noies

«Brillant i absorbent. Una novel·la impressionant» (Richard Ford).

Califòrnia. Estiu de 1969. L’Evie, una adolescent a punt d’endinsar-se en l’incert món dels adults, es fixa en un grup de noies en un parc: vesteixen de manera descuidada, van descalces i semblen viure felices i despreocupades, al marge de les normes. Al cap d’uns dies, una trobada fortuïta propicia que una de les noies –la Suzanne, una mica més gran que l’Evie– la convidi a acompanyar-les. Viuen en un ranxo solitari i formen part d’una comuna que gira al voltant d’en Russell, músic frustrat, líder, guru.

Fascinada, l’Evie coneixerà les drogues i l’amor lliure, però també la manipulació mental i sexual. De mica en mica, s’anirà allunyant de la família i els vells amics. I la deriva d’aquest grup, que esdevé secta dominada per una paranoia creixent, desembocarà en un acte extrem de violència...

La primera novel·la d’Emma Cline retrata la fragilitat adolescent i el tempestuós procés de fer-se adult. També aborda el tema de la culpa i les decisions que ens marquen la vida. I recrea aquells anys de pau i amor, d’idealisme hippie, en què també germinava una cara molt fosca.

L’autora s’inspira lliurement en un episodi cèlebre de la crònica negra americana: la matança perpetrada per Charles Manson i el seu clan. Però no se centra en la figura del psicòpata, sinó en les noies que van contribuir a executar un crim terrible i que no van perdre el somriure durant el judici. D’elles tracta aquesta novel·la enlluernadora i inquietant.

«Emma Cline té un ull incomparable per a les complexitats de la joventut femenina. Aquest llibre us trencarà el cor i us farà volar el cap» (Lena Dunham).

ISBN978-84-339-0159-0
EAN9788433901590
PVP CON IVA13.9 €
NÚM. DE PÁGINAS352
COLECCIÓNCompactos
CÓDIGOCM 809
TRADUCCIÓNErnest Riera
PUBLICACIÓN25/01/2023
OTRAS EDICIONESLlibres Anagrama (LA 28)
ISBN978-84-339-2810-8
EAN9788433928108
PVP CON IVA11.99 €
CÓDIGOLA 28
TRADUCCIÓNErnest Riera
PUBLICACIÓN01/09/2016
COMPARTE EN:
 
Emma Cline

Emma Cline

Emma Cline (Sonoma, 1989) és llicenciada en Belles Arts i té un màster en escriptura creativa per la Universitat de Colúmbia. Ha treballat com a lectora per a The New Yorker, on també ha publicat textos de ficció, així com a les revistes Tin House, The Paris Review (que el 2014 li va atorgar el Plimpton Prize) i Granta (que el 2017 la va seleccionar entre els Millors Novel·listes Americans Joves). Les noies, la novel·la amb què va debutar, es va publicar a quaranta països, va guanyar el Shirley Jackson Award i va ser finalista del First Novel Prize, el National Book Critics Circle Award i l’LA Times Book Prize; el prestigiós productor Scott Rudin en prepara una adaptació al cinema. A Anagrama també ha publicat la nouvelle Harvey.

Fotografia © Megan Cline