El viatge per l'est
El viatge per l'est

El viatge per l'est

Una crua reconstrucció literària de l’incest que va patir l’autora de mans del pare.

Amb aquesta punyent novel·la autobiogràfica, Christine Angot reprèn un tema central en la seva vida i la seva literatura: l’incest, els abusos que va patir per part del seu pare, un home d’èxit –membre del servei de traducció del Consell d’Europa–, des de la preadolescència fins a la vida adulta, quan ja estava casada.

Angot ha tractat la qüestió des de diversos punts de vista a L’Inceste, Una setmana de vacances –publicada en aquesta col·lecció– i Un amour impossible. Ara, a El viatge per l’est, posa tot el focus en la filla, la víctima de l’abús. És des de la seva perspectiva que es narra la història, encara que potser caldria parlar de perspectives, ja que se succeeixen la visió de la nena, la de l’adolescent i la de la dona adulta.

Aquesta és la història dels fets que marquen una vida, una història de solitud i silencis. És també, potser, la novel·la amb què Angot aconsegueix tancar per fi la ferida. El llibre s’ha convertit en un esdeveniment literari a França i ha estat guardonat amb els premis Médicis i Les Inrockuptibles del 2021.

«El seu millor llibre, el més dur, el més punyent... Un text d’una sobrietat poderosa» (Élisabeth Phi-lippe, Le Nouvel Observateur).

 «Un text d’una força inaudita sobre el silenci i la inacció, sobre la col·laboració tàcita. Un llibre important» (Nelly Kaprièlian, Les Inrockuptibles).

ISBN978-84-339-1811-6
EAN9788433918116
PVP CON IVA19.9 €
NÚM. DE PÁGINAS224
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 102
TRADUCCIÓNYannick Garcia
PUBLICACIÓN07/09/2022
ISBN978-84-339-3962-3
EAN9788433939623
PVP CON IVA10.99 €
CÓDIGOLA 102
TRADUCCIÓNYannick Garcia
PUBLICACIÓN07/09/2022
RESEÑAS PRENSA
El Comercio
COMPARTE EN:
Publicat amb l'ajuda del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Publicat amb l'ajuda del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
 
Christine Angot

Christine Angot

Christine Angot (nascuda amb el nom de Pierrette Marie-Clotilde Schwartz el 1959) és autora de nombroses novel·les i obres de teatre, que l’han convertit en una escriptora indispensable i controvertida. Ha obtingut importants premis com el France Culture o el Flore. Entre les seves novel·les destaca L’Inceste, que va causar commoció el 1999; Una setmana de vacances, que el 2012 va desfermar una gran polèmica i va guanyar el Premi Sade, rebutjat per l’autora: «Un llamp de crua realitat en forma d’extraordinari flaix literari» (Lluís-Anton Baulenas, Ara), i Un amour impossible, guardonada amb el Prix Décembre.