Tristos tròpics

Claude Lévi-Strauss, un dels pensadors contemporanis més influents, va canviar de dalt a baix la concepció que durant bona part del segle XX es tenia de la naturalesa de la cultura, dels costums i de la civilització. Mitjançant el contacte amb societats dites primitives, d’Amèrica el Sud, sobretot, i d’Àsia, Lévi-Strauss va confrontar els seus lectors amb estadis de la humanitat que necessàriament els portaven a repensar la validesa de les estructures de les societats occidentals i la influència que sobre ells exercien els esquemes que condicionaven la seva existència individual i col·lectiva.

Publicada el 1955, Tristos tròpics, l’obra que el va convertir en un autor cèlebre, és molt més que un llibre de viatges. A través d’un seguit d’experiències viscudes i, sobretot, a través d’una autobiografia intel·lectual, l’autor tractava de donar res- posta a tot d’interrogants: per què i com s’esdevé etnòleg?, de quina manera s’integren les aventures de l’explorador i les experiències del savi? A mig camí entre la filosofia i la ciència, aquest llibre ens recorda encara avui que és mitjançant el coneixe- ment dels altres que ens podem conèixer més bé nosaltres mateixos.

Amb aquesta edició recuperem un clàssic in- dispensable del segle XX, i un dels primers llibres publicats l’any 1969 per Editorial Anagrama, traduït per Miquel Martí i Pol.

«Fonamental, un gran llibre. N’hi ha pocs que suscitin debats tan enormes, tan fonamentals» (Georges Bataille); «Una obra mestra. Incomparable» (Susan Sontag).

ISBN978-84-339-1539-9
EAN9788433915399
PVP CON IVA24.90 €
NÚM. DE PÁGINAS464
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 31
TRADUCCIÓNMiquel Martí i Pol
PUBLICACIÓN16/11/2016
COMPARTE EN:
 


Claude Lévi-Strauss


Claude Lévi-Strauss (Brussel·les, 1908-París, 2009) és un pensador fonamental del segle XX, màxim repre­sentant de l’estructuralisme en antropologia. El 1935 va viatjar al Brasil com a professor de sociologia a la Universitat de São Paulo. Al llarg dels anys següents, es va dedicar a estudiar les tribus de l’Amazònia i a conviure-hi, experiència que es va convertir en el punt de partida de Tristos tròpics. Professor d’antro­pologia social del Collège de France durant més de vint anys, va ser membre de l’Académie Française. La Generalitat li va atorgar el 2005 el Premi Interna­cional Catalunya.

Foto: © Getty ImagesOTRAS OBRAS DE Claude Lévi-Strauss
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.