Petó ferotge
Petó ferotge

Petó ferotge

Una novel·la sobre les trifulgues d’una banda d’adolescents de la Camorra. Una crònica impactant de la sagnant realitat napolitana.

Amb aquesta novel·la, basada en la crua realitat napolitana, Roberto Saviano continua explorant les entranyes de la Camorra a partir de les peripècies dels adolescents mafiosos de La banda dels nanos. Si aquell llibre es tancava amb una mare que clama venjança per la mort del seu fill, aquest arrenca amb l’intent de dur-la a terme de la manera més terrible: amb l’assassinat d’un nadó a la unitat de nounats d’un hospital.

A Petó ferotge assistim a l’ascens del Maraja. Saviano retrata les guerres dels clans pel control del negoci de la droga, la presència de bandes de gitanos, xinesos i albanesos, els tentacles del crim organitzat que s’estenen cap al nord d’Itàlia, les venjances, les traïcions i la sang amb què es paguen. I de nou topem amb Nàpols, la ciutat devastada per la Camorra, i amb aquests joves que somien en cotxes de luxe, armes, sexe, cocaïna i violència que engendra més violència. 

Podria ser una tragèdia shakespeariana, amb ambició, cobdícia, deslleialtats, lluites pel tron, temptatives de redempció, personatges que pugnen per mantenir la dignitat… Però és la realitat, plasmada per un cronista imprescindible de la descomposició moral i social del sud d’Itàlia en mans dels clans mafiosos.

«Retrata una generació d’adolescents temeraris que ambiciona destronar les dinasties de la Camorra. Una impressionant novel·la negra i roja de sang» (Macha Séry, Le Monde des Livres); «Un fresc dolorós i potent sobre una generació criminal perduda quan tot just acaba de néixer» (Massimo Giannini, La Repubblica); «Es llegeix amb el cor en un puny» (Nicoletta Sipos, Chi).

ISBN978-84-339-1581-8
EAN9788433915818
PVP CON IVA21.9 €
NÚM. DE PÁGINAS424
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 70
TRADUCCIÓNPau Vidal
PUBLICACIÓN12/02/2020
ISBN978-84-339-4125-1
EAN9788433941251
PVP CON IVA10.99 €
CÓDIGOLA 70
TRADUCCIÓNPau Vidal
PUBLICACIÓN12/02/2020
COMPARTE EN:
 
Roberto Saviano

Roberto Saviano

Roberto Saviano (Nàpols, 1979) és l’autor, entre altres llibres, de Gomorra (2006), que ha sigut traduït a més de cinquanta països i ha venut deu milions d’exemplars. A Itàlia col·labora amb La Repubblica i L’Espresso; als Estats Units, amb The Washington Post i The New York Times; a Espanya amb El País; a Alemanya amb Die Zeit; a Suècia, amb l’Expressen i el Dagens Nyheter; a Gran Bretanya, amb The Times. Se li han concedit el Premio Viareggio Opera Prima, el Premio Nazionale Enzo Biagi, el Geschwister-Scholl-Preis, el Premi Periodístic de Leipzig, el Premi Manuel Vázquez Montalbán i l’European Book Prize. Des de 2006 viu amb escorta a causa de les amenaces dels clans mafiosos que va posar al descobert. El 2008 diversos guardonats amb el Nobel s’hi van solidaritzar. A Anagrama-Empúries es van publicar Escapa’t amb mi: «El que més sorprèn del llibre no és la cobdícia ni l’afany de poder que hi trobem a tot arreu, sinó l’absurd absolut en què es basa tota la societat mafiosa» (Damià Alou, Ara) i ZeroZeroZero: «Un dels periodistes més interessants i lúcids del moment… Quina tristesa que fa venir, aquest llibre fi i brillant i ben
fet, com un estilet!» (Gregorio Morán, La Vanguardia).