Nocturns
Nocturns

Nocturns

Nocturns, primer llibre de relats del Premi Nobel Kazuo Ishiguro, aplega cinc històries que es poden llegir com si fossin estudis i variacions sobre uns quants temes, o com un concert que exposa aquests temes al primer moviment, els va combinant en els següents i els resol a l’últim. Totes cinc es configuren a partir d’elements habituals en l’autor: l’acarament entre les promeses de joventut i els desenganys del temps, el meravellós i decebedor misteri de l’altre, els finals ambigus i sense catarsi. I la música, sempre relacionada íntimament amb la vida i l’obra d’Ishiguro. I, per sobre de tot, un marcat sentiment de desarrelament en els personatges, que sempre estan de pas.

Kazuo Ishiguro, japonès nacionalitzat britànic i vinculat generacionalment, segons la crítica, amb Ian McEwan, Martin Amis o Julian Barnes, posseeix uns quants trets de l’extraterritorialitat de què parlava George Steiner. És particularment sensible a la forma d’expressar-se dels personatges segons la procedència i el medi social de cada un. N’hi ha que parlen com si pensessin en un altre idioma. A un dels narradors li agraden els mots de vici passats de moda. I a les històries s’encreuen subtils jocs de repeticions. A totes s’hi estableix una mena de triangle, fins i tot a la penúltima, que només té dos personatges. I s’hi barregen noms històrics amb altres d’inventats, en una demostració de solvència estilística.

«Un altre llibre brillant de Kazuo Ishiguro» (Frank Kermode, London Review of Books).

«Obres mestres intemporals» (Alexandre Fillon, Lire).

ISBN978-84-339-1551-1
EAN9788433915511
PVP CON IVA19.9 €
NÚM. DE PÁGINAS264
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 43
TRADUCCIÓNAlbert Torrescasana
PUBLICACIÓN29/11/2017
ISBN978-84-339-4449-8
EAN9788433944498
PVP CON IVA8.99 €
CÓDIGOLA 43
TRADUCCIÓNAlbert Torrescasana
PUBLICACIÓN29/11/2017
COMPARTE EN:
 
Kazuo Ishiguro

Kazuo Ishiguro

Kazuo Ishiguro va néixer a Nagasaki el 1954, però viu a Anglaterra des de 1960. És autor de vuit novel·les, les tres darreres –No em deixis mai, El gegant enterrat i La Klara i el Sol– publicades per «Llibres Anagrama», així com el llibre de relats Nocturns. El 2017 va rebre el Premi Nobel de Literatura.


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.