Laboratori lector
Laboratori lector

Laboratori lector

Per entendre la lectura

Laboratori lector presenta una visió àmplia, inter­disciplinària i divertida de la lectura. És només un llibre, però inclou tota mena d’experiments, com en uns autèntics «jocs reunits»: comprovar l’amplitud de les fixacions oculars, descobrir els automatismes del cervell, prendre consciència de les inferències que fem o de la manera com treballa la memòria, o revisar les estratègies amb què explorem un escrit per detectar-ne la intenció, l’estructura o la ideolo­gia.

També inclou reflexions sobre internet i la lec­tura digital. Ensenya a buscar informació, a distingir els webs fiables dels enganyosos, a utilitzar més efi­caçment els traductors automàtics o a evitar els pla­gis. Alhora, analitza alguns escrits clàssics, com la poesia, que ens ajuda a entendre millor les nostres emocions, o la matemàtica, que permet quantificar, però també persuadir i manipular.

Si us agrada llegir, si heu de llegir per feina —encara que no us agradi—, si teniu al davant anys d’estudi, si ensenyeu a llegir (o si ensenyeu alguna cosa que s’aprèn llegint), aquest és el vostre llibre. Superar tots els experiments que inclou us farà uns lector més madurs i perspicaços, més preparats per a aquesta època salvatge de postveritat, infoxicació i multiculturalitat.

ISBN978-84-339-1560-3
EAN9788433915603
PVP CON IVA17.9 €
NÚM. DE PÁGINAS224
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 52
PUBLICACIÓN13/06/2018
ISBN978-84-339-3955-5
EAN9788433939555
PVP CON IVA9.99 €
CÓDIGOLA 52
PUBLICACIÓN13/06/2018
COMPARTE EN:
 
Daniel Cassany

Daniel Cassany

Daniel Cassany és un bon lector de novel·les i un investigador sobre la lectura i l’escriptura. És professor de la Universitat Pompeu Fabra i ha publicat nombrosos articles i llibres, reeditats diverses vegades, com La cuina de l’escriptura. A «Llibres Anagrama» hi ha publicat darrerament poc Laboratori lector. 

Fotografía © Miguel Ramudo.


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.