La república
La república

La república

Una sàtira provocadora i erudita sobre la rivalitat entre els deixebles d’un carismàtic professor expert en Hitler, carregada d’humor políticament incorrecte.

Una comèdia d’embolics amb professors que fan d’espies? Una novel·la sobre les complexes rela­cions mestre-deixeble? Una reflexió sobre l’amor, l’amistat i la gelosia? Una provocació que indaga en els límits de l’humor? Un joc literari erudit i pop carregat de pèrfida ironia? Un toc d’alerta sobre el neofeixisme? Tot això i molt més forma part de La república, que arrenca amb la mort de Josip Brik, carismàtic professor universitari expert en Hitler. El seu deixeble i col·laborador Friso de Vos manio­bra per convertir-se’n en hereu oficial enmig d’una crisi sentimental i una lluita a mata-degolla amb un rival, Philip de Vries, que, aprofitant una conva­lescència d’en Friso, s’apropia del paper de delfí.

A les pàgines d’aquesta singular novel·la de campus hi apareixen una revista acadèmica con­sagrada a publicar reportatges sobre Hitler, un viatge a Xile a la recerca de persones batejades amb el cognom del dictador, un congrés titulat End of History al qual assisteix Geert Wilders, un Front d’Alliberament del Braç Dret que pretén abolir la càrrega ideològica de la salutació nazi, un col·lec­cionista entestat a localitzar una maqueta d’Albert Speer, uns antiquaris vienesos que conserven un gabinet secret ple de parafernàlia nazi…

Farsa esbojarrada i punyent, La república és una potent narració sobre l’ambició i l’engany i una lúcida meditació sobre la realitat i la ficció. És, també, la presentació en català d’una de les veus més estimulants de les lletres holandeses.

«El més gran dels talents. Irònic, postmodern, in­tel·lectual; tan elevat com pot ser (però no obli­gatòriament) la bona literatura. Un escriptor que promet enganxar-nos molt» (NRC Handelsblad).

ISBN978-84-339-1545-0
EAN9788433915450
PVP CON IVA19.9 €
NÚM. DE PÁGINAS288
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 37
TRADUCCIÓNMaria Rosich
PUBLICACIÓN10/05/2017
OTRAS EDICIONESPanorama de narrativas (PN 950)
ISBN978-84-339-3800-8
EAN9788433938008
PVP CON IVA9.99 €
CÓDIGOLA 37
TRADUCCIÓNMaria Rosich
PUBLICACIÓN10/05/2017
RESEÑAS PRENSA
Mercurio
COMPARTE EN:
 
Joost de Vries

Joost de Vries

Joost de Vries (Alkmaar, 1983) va estudiar Periodis­me i Història a Utrecht i des de 2007 és redactor i crí­tic d’art al setmanari De Groene Amsterdammer. El 2010 va debutar com a escriptor amb la controvertida i aclamada Clausewitz, un thriller inspirat en l’obra de Harry Mulisch que va ser nominat als premis Anton Wachter i Selexyz Debut. La república, la seva sego­na novel·la, va ser candidata al BNG Nieuwe Literatuurprijs i el Libris Literatuurprijs, i va guanyar el Charlotte Köhler Stipendium i el Gouden Boekenuil. Ha generat una gran expectació internacional i s’ha traduït a onze idiomes.

Foto: © Keke Keukelaar


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.