La porta del viatge sense retorn
La porta del viatge sense retorn

La porta del viatge sense retorn

Un europeu il·lustrat del segle XVIII a l’Àfrica: un viatge a les profunditats de l’ànima humana.

L’any 1749, el naturalista francès Michel Adanson desembarca al Senegal per tal d’estudiar-ne la flora, com a part de les seves investigacions per a la gran enciclopèdia botànica que està confeccionant. Romandrà allí fins el 1753, any en què tornarà a Europa.

A partir d’aquests fets històrics, David Diop ordeix una novel·la basada en l’existència fictícia dels diaris secrets d’Adanson, escrits durant la seva transformadora estància africana; uns diaris que va amagar durant tota la seva vida i que, un cop mort, acabaran en mans de la seva filla Aglaé.

Al Senegal, Adanson coneixerà la Maram Seck, una jove d’ètnia wòlof que es rebel·la contra el seu destí d’esclava, després que el seu oncle l’hagi venuda a canvi d’un fusell, i descobrirà una cosmovisió que el transformarà per sempre. I a més, anirà a parar a l’illa de Gorea, on els traficants carregaven d’esclaus els vaixells destinats al món civilitzat: era la porta del viatge sense retorn...

David Diop ha escrit un llibre d’aventures sobre terres exòtiques, exploradors i aventurers des de l’òptica dels colonitzats. A partir de la mirada d’un europeu il·lustrat que desembarca a l’Àfrica, una de les ments més brillants del Segle de les Llums, ens presenta una novel·la esplèndida, una denúncia del sistema colonial i un viatge al més profund de la consciència humana.

«El revers sumptuós de El cor de les tenebres... Superbament escrita. Una formidable oda a la llibertat» (Pierre de Gasquet, Les Echos).

ISBN978-84-339-1332-6
EAN9788433913326
PVP CON IVA19.9 €
NÚM. DE PÁGINAS288
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 112
TRADUCCIÓNAnna Casassas Figueras
PUBLICACIÓN25/10/2023
ISBN978-84-339-1913-7
EAN9788433919137
PVP CON IVA11.99 €
CÓDIGOLA 112
TRADUCCIÓNAnna Casassas Figueras
PUBLICACIÓN25/10/2023
RESEÑAS PRENSA
llegir.cat
COMPARTE EN:
 
David Diop

David Diop

David Diop (París, 1966) va créixer al Senegal. Actualment viu al sud-est de França, on és cap del departamento d’Arts, Llengües i Literatura de la Universitat de Pau. És especialista en literatura francesa del segle XVIII i en les representacions europees de l’Àfrica als segles XVII i XVIII. A Anagrama ha publicat Germans d’ànima, la seva primera novel·la, guardonada amb els premis Choix Goncourt Espanya, Goncourt des Lycéens i Patrimoines 2018, el Globe du Cristal du Meilleur Roman 2019 i el Premi Booker Internacional 2021, i La porta del viatge sense retorn.


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.