Eben
Eben

Eben

Un reportatge apassionat sobre l’Àfrica, un mosaic en mil episodis que travessa més de quaranta anys de vivències en aquest continent.

A Ryszard Kapuściński se l’ha considerat, sovint, el millor reporter del segle XX. Segons ell mateix, el periodisme autèntic és l’internacional, aquell que aspira a produir algun canvi al món, i als seus escrits s’hi reflec­teix aquest anhel. A Eben, Kapuściński se submergeix en el continent afri­cà defugint les parades obligatòries, els estereotips i els llocs comuns. Viu a les cases dels ravals més pobres, plenes de paneroles i esclafades per la calor; emmalalteix de malària cerebral; està a punt de ser assassinat per un guerriller; té por i es desespera. Però no perd mai la mirada lúcida i penetrant del reporter i no renuncia a la fabulació del gran narrador: par­li d’Idi Amin o de la tragèdia de Ruanda, d’una jornada anodina en un poble qualsevol o de la ciutat de Lalibela, paràgraf rere paràgraf les pàgines d’Eben basteixen el vívid mosaic d’un món carregat d’inquietud. Un llibre extraordinari, guardonat amb el Premi Viareggio, i que, a cavall de la crònica, la història i la ficció, se situa, en paraules de Lawrence Weschler, «just entre Kafka i García Márquez».

«Ens ha proporcionat la visió més honesta, menys parcial, més ampla i més vívida del que succeeix al nostre planeta. És un testimoni insubornable i un estilista exuberant» (Geoff Dyer, The Guardian).

«Una novel·la en mil episodis, tramats per l’idèntic sentiment de culpa i de vergonya pel mal causat pels blancs als negres» (Giampaolo Rugarli, Il Manifesto).

«Kapuściński, “l’enviat de Déu”, com l’anomena Le Carré, és el periodista, escriptor, assagista més celebrat del món» (Stella Pende, Panorama).

ISBN978-84-339-1957-1
EAN9788433919571
PVP CON IVA13.9 €
NÚM. DE PÁGINAS320
COLECCIÓNCompactos
CÓDIGOCM 819
TRADUCCIÓNAnna Rubió, Jerzy Sławomirski
PUBLICACIÓN14/06/2023
ISBN978-84-339-1878-9
EAN9788433918789
PVP CON IVA9.99 €
CÓDIGOCM 819
TRADUCCIÓNAnna Rubió, Jerzy Sławomirski
PUBLICACIÓN14/06/2023
COMPARTE EN:
 
Ryszard Kapuscinski

Ryszard Kapuscinski

Ryszard Kapuściński (Polonia, 1932-2007) fue corresponsal en el extranjero hasta 1981. Desde 1987 Anagrama ha publicado La jungla polacaEstrellas negrasCristo con un fusil al hombroUn día más con vidaEl EmperadorLa guerra del fútbolEl ShaEl ImperioÉbanoLos cínicos no sirven para este oficioLapidarium IVEl mundo de hoyViajes con Heródoto y Encuentro con el Otro. Entre sus numerosos galardones figura el Premio Príncipe de Asturias de Comunicación y Humanidades, concedido en 2003.


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.