La llavor immortal
La llavor immortal

La llavor immortal

Fins a quin punt són originals els arguments cinematogràfics? Des de les primeres projeccions dels Lumière, el cinema es va convertir en el gran fabulador del segle XX, i encara. La llavor immortal, que recuperem vint anys després de la primera edició, rastreja els motius argumentals que es repeteixen en el cinema de tots els temps i mostra la seva relació–no sempre conscient– amb les narracions fonamentals de la història de la cultura. Les pel•lícules es constitueixen així en una etapa fèrtil d’una continuïtat narrativa: obres que són fruit d’un llegat i que poden generar-ne un de nou.

Jordi Balló i Xavier Pérez ens proposen un recorregut per la història del cinema i creen relacions sorprenents i apassionants amb els relats fundacionals de la ficció universal. Així, descobrim Ulisses errant pels deserts del western, la Ventafocs convertida en corista de Broadway, Macbeth encarnat en la figura tràgica d’un gàngster o Èdip descobrint la seva culpabilitat en un viatge interplanetari. Gràcies a aquesta indagació comparada, els autors estableixen una nova manera d’accedir al cinema com un art jove, impertinent, integrador i imprescindible per establir la plenitud de la ficció contemporània.

«Un llibre extraordinari, que proposa una relectura de les grans pel•lícules amb relació als relats clàssics» (Quim Monzó, La Vanguardia).

«Jordi Balló i Xavier Pérez ens mostren la necessitat humana de fabular, posant una peça important en una de les labors intel•lectuals més importants del nou segle: situar el cinema en la reflexió del gran magma fabulador» (Vicenç Llorca, Avui).

«Una petita joia» (Màrius Serra, La Vanguardia).

«Un gran assaig, insòlit en llengua catalana» (Xavier Pla).

ISBN978-84-339-1526-9
EAN9788433915269
PVP CON IVA20.90 €
NÚM. DE PÁGINAS352
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 18
PUBLICACIÓN21/10/2015
ISBN978-84-339-3641-7
EAN9788433936417
PVP CON IVA9.99 €
CÓDIGOLA 18
PUBLICACIÓN20/10/2015
COMPARTE EN:
 
Jordi Balló

Jordi Balló

Jordi Balló (Figueres, 1954) es profesor de comunicación audiovisual y director del Máster en Documental de creación en la Universidad Pompeu Fabra. Es autor de los libros Imágenes del silencio (Anagrama), Conèixer el cinema y Cinema català (1975-1986) y colabora en el diario La Vanguardia. Fue director de exposiciones del CCCB y comisario de El siglo del cine, Hammershøi y Dreyer, Erice-Kiarostami o Pasolini Roma. Obtuvo el Premio Ciutat de Barcelona por Todas las cartas. Correspondencias fílmicas.

Foto © Marc Balló i Mónica Cortès


Xavier Pérez

Xavier Pérez

Xavier Pérez (Barcelona, 1962) és professor de narrativa audiovisual a la UPF i autor dels llibres El temps de l’heroi, El universo de «Los Vengadores», El suspens cinematogràfic i Películas clave del cine de espías. Va ser crític teatral i cinematogràfic al diari Avui, i, més recentment, en revistes com Caimán. Cuadernos de Cine i el suplement Cultura/s de La Vanguardia. Junt amb Jordi Balló ha publicat La llavor immortal, Yo ya he estado aquí i El món, un escenari a Anagrama.

Foto: Marc Balló i Mónica Cortès


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.