La ciutat interrompuda

Una crònica de vint-i-cinc anys de Barcelona, entre la contracultura i els Jocs Olímpics, a partir de l’arquitectura, el disseny, el periodisme, l’art, el còmic, la fotografia, el cinema, els costums urbans i, sobretot, la literatura. Novel·les i contes ens guien per la Barcelona dels anys setanta, decrèpita però estimada. Assistim a la seva transformació en una ciutat planificada pels poders públics i els capitals internacionals. Amb l’arribada del turismo massiu, s’ha convertit en una referència en el món global, però molts ciutadans li han girat l’esquena.

Publicat originalment el 2001, La ciutatinterrompuda és alhora un testimoni personal, un llibre de crítica literària i un document d’història de la cultura. Ara incorpora un nou assaig, El grannovel·loide sobre Barcelona, que passa revista als darrers quinze anys de ficcions urbanes.

«En general, els crítics sembla que t’hagin llegit en un quiròfan. T’analitzen com un producte de la tradició, algú que hi va introduint millores tècniques. Això és angoixant. Guillamon llegeix al carrer i al metro» (Eduardo Mendoza); «Estic tip que quan els crítics escriuen sobre tu només diguin que ets hereu de Trabal i de Calders. El cinema i el còmic també ens han influenciat. Trencar aquests murs és saludable» (Quim Monzó); «Un treball exhaustiu de compilació i anàlisi de les visions intel·lectuals sobre Barcelona» (Manuel Delgado); «Les referències urbanístiques són sempre encertades, amb molt més coneixement i més sagacitat del que és habitual en la gent de lletres» (Oriol Bohigas).

ISBN978-84-339-1570-2
EAN9788433915702
PVP CON IVA21.90 €
 
ISBN E-BOOK978-84-339-4019-3
EAN E-BOOK9788433940193
 
NÚM. DE PÁGINAS512
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 62
PUBLICACIÓN22/05/2019
COMPARTE EN:
 


Julià Guillamon


Julià Guillamon (Barcelona, 1962) ha renovat la manera d’escriure sobre la natura amb El sifon de can Sitra (2017) i Travessar la riera (2017). És autor de dues novel·les: una de ficció, La Moràvia (2011) i una altra de no ficció, El barri de la Plata (2018). El seu primer llibre de creació, La fàbrica de fred (1989), es reeditarà properament en una versió nova, La fàbrica de gel: junts formen un díptic sobre el món postindustrial. Ha publicat un assaig sobre la boxa, Jamás me verá nadie en un ring.La historia del boxeador Pedro Roca (2014) i un altre sobre el feminisme dels anys trenta, L’enigma Arquimbau. Sexe, feminisme i literatura a l’era del flirt (2016). La ciutat interrompuda, recuperat per Llibres Anagrama en una versió ampliada el 2019, és una referència dels estudis d’història cultural.OTRAS OBRAS DE Julià Guillamon
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.