L'arpa d'herba
L'arpa d'herba

L'arpa d'herba

Una novel·la de formació tendra i perspicaç, una peça clau de l’univers literari de l’autor d’A sang freda.

L’arpa d’herba és un títol imprescindible en l’obra de Truman Capote, una peça clau del seu univers literari i una mostra reeixida de l’exquisit registre amb què retrata les vivències més intenses.

En aquesta novel·la de trets autobiogràfics, Capote relata la història d’una petita comunitat nord-americana els ciments morals de la qual es veuen sacsejats per un episodi insòlit. En Collin Fenwick és un orfe que viu amb dues parentes solteres i solitàries. La Verena, rígida i avara, la dona més rica del poble, i la Dolly, un esperit pur, que ha hipotecat la seva vida per tenir cura de la germana i que només troba gust en les estones que passa amb la Catherine, una negra que du a terme tasques domèstiques, i quan s’ocupa del seu curiós remei contra la hidropesia.

La intervenció d’un bergant que deixa pelada la Verena, frustrant de passada les seves expectatives sentimentals, desencadena un esdeveniment central: la Dolly i la Catherine abandonen la casa i s’instal·len, amb el jove Collin, en una precària cabana construïda a la copa d’un arbre. Aquest fet desconcerta la bona societat del poble, entre la qual hi ha un xèrif servil, els animalots de sempre i, no podia ser altrament, el reverend i la seva esposa. Però els improvisats habitants de l’arbre també tenen adeptes, com el jove Henderson i el peculiar jutge Cool, que troba en aquest cas l’oportunitat de redimir la buidor de la seva vida.

«Extraordinària... Impregnada d’una amabilitat riallera i una captivadora calidesa humana» (New YorkHerald Tribune).

ISBN978-84-339-1548-1
EAN9788433915481
PVP CON IVA17.9 €
NÚM. DE PÁGINAS192
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 40
TRADUCCIÓNLluís-Antón Baulenas
PUBLICACIÓN06/09/2017
ISBN978-84-339-3822-0
EAN9788433938220
PVP CON IVA9.99 €
CÓDIGOLA 40
TRADUCCIÓNLluís-Antón Baulenas
PUBLICACIÓN06/09/2017
COMPARTE EN:
 
Truman Capote

Truman Capote

Truman Capote va néixer a Nova Orleans el 30 de setembre de 1924. Ja amb la seva primera novel·la, Altres veus, altres àmbits, publicada el 1948, va obtenir l’aplaudiment de la crítica i es va situar entre els escriptors més destacats dels Estats Units de la postguerra. Va guanyar dues vegades el Premi O. Henry Memorial pels seus contes i va ser membre del National Institute of Arts and Letters. Entre els seus llibres hi ha Esmorzar a Tiffany’s i l’obra mestra A sang freda. Truman Capote va morir el 25 d’agost de 1984 a Los Angeles. A «Llibres Anagrama» s’han publicat Tres contes, Els primers contes, L’arpa d’herba i ara recuperem la primera traducció catalana de Creuer d’estiu, publicada a la col·lecció «Anagrama-Empúries» el 2006.


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.