Atrás

LEE UN FRAGMENTOISBN978-84-339-1533-7
EAN9788433915337
PVP CON IVA17.90 €
 
ISBN E-BOOK978-84-339-3710-0
EAN E-BOOK9788433937100
PVP CON IVA E-BOOK9.99 €
 
NÚM. DE PÁGINAS200
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 25
COMPARTE EN:

Joyce i les gallines

La Dora, una periodista d’informació municipal que omple les pàgines d’una agenda imaginativament titulada Som-hi!, ha d’agafar cada dia la Renfe per baixar i pujar del Vallès Oriental, on viu, a Barcelona, on treballa. Una conversa entre un grup de pacients psiquiàtrics, les interferències veïnals que impedeix en una lectura reposada de L’ofici de viure, un viatge al Dublín de Joyce i el sucre concentrat d’una cavalcada de Reis generen una seqüència d’absurditats que faran que la protagonista entri en un estat de distanciament respecte de la realitat: ¿és veritablement normal allò que es considera normal?; ¿com podem sortir del camí que ens han traçat?; ¿per quins set sous ens sotmetem a relacions de poder i a maneres de viure que ens són contràries? De sobte, la Dora se sent com aquella gallina que el seu pare va fer parar boja quan li va enganxar el cap amb la porta del corral. Per sort, els trajectes amb tren li serviran per anar madurant un pla d’acció inspirat en l’artista de carrer Banksy.

Joyce i les gallines parteix d’una constatació que requereix prendre mesures dràstiques. L’existència massa sovint no té sentit, i tots necessitem un pretext per tirar endavant com sigui. Amb un humor de vegades lacònic i de vegades descordat, Anna Ballbona traça el retrat d’una dona en transformació, d’un paisatge desdibuixat i d’un temps d’incertesa.

 


Ballbona, Anna


Anna Ballbona (Montmeló, 1980) fa de redactora al diari El Punt Avui i col·labora amb altres mitjans, com les revistes El Temps i Vallesos. Ha publicat dos llibres de poemes: Conill de gàbia (LaBreu Edicions, 2012) i La mare que et renyava era un robot (Premi Amadeu Oller a poetes joves, Galerada, 2008). El 2009 va rebre el Premi Salvador Reynaldos de Periodisme. Recentment, ha portat a terme un projecte de recuperació de l’obra i la figura del periodista Eugeni Xammar. El 2014 va ser seleccionada per fer una estada a la residència d’escriptors Ledig House, a l’estat de Nova York, per al projecte de Joyce i les gallines, la seva primera novel·la.OTRAS OBRAS DE Anna Ballbona
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.