Els primers contes
Els primers contes

Els primers contes

Dues dones que elucubren sobre l’art d’assassinar marits, un pres fugitiu, dos nanos perduts en una zona pantanosa, una vella incompresa, una dona negra del sud que viatja a Nova York per fer-hi de cuinera... Són alguns dels personatges dels primers contes de Truman Capote, rescatats recent- ment i reunits en aquest volum. Són les primeres temptatives de qui es va convertir, al cap de poc, en un dels grans narradors del segle XX. Textos d’adolescència i de la primera joventut, des dels relats que van veure la llum a la revista de l’institut on estudiava fins als ambientats ja a Nova York, on es va instal·lar decidit a triomfar com a escriptor.

Els originals trobats, amb correccions del mateix autor, mostren la seva obsessió per aconseguir una prosa clara, vigorosa i lleugera alhora. A més, permeten resseguir la construcció d’un univers literari propi –amb ecos tant del gòtic del sud dels Estats Units com del cosmopolitisme de l’est–, profundament empàtic amb persones en certa manera marginals, en tot cas diferents. I així, en aquestes pàgines hi ha nens i vells solitaris, persones desarrelades i sobretot diversos retrats femenins molt matisats. Per damunt de tot, els primers contes de Capote evidencien de manera rotunda el seu talent.

«Per gaudir del gran estilista que va ser Capote cal recórrer als seus contes» (The New Yorker)

«Aquests contes no són especials només perquè ens permeten albirar un autor mentre troba la seva veu, o perquè hi entrelluquem pinzellades de futures obres mestres; també ho són perquè se sostenen com a delicioses vinyetes de les vides de personatges solitaris, fràgils i afligits» (Andrew Johnson, The Independent)

ISBN978-84-339-1530-6
EAN9788433915306
PVP CON IVA16.90 €
NÚM. DE PÁGINAS184
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 22
TRADUCCIÓNXavier Pàmies
PUBLICACIÓN09/03/2016
ISBN978-84-339-3700-1
EAN9788433937001
PVP CON IVA9.99 €
CÓDIGOLA 22
TRADUCCIÓNXavier Pàmies
PUBLICACIÓN09/03/2016
COMPARTE EN:
 
Truman Capote

Truman Capote

Truman Capote va néixer a Nova Orleans el 30 de setembre de 1924. Ja amb la seva primera novel·la, Altres veus, altres àmbits, publicada el 1948, va obtenir l’aplaudiment de la crítica i es va situar entre els escriptors més destacats dels Estats Units de la postguerra. Va guanyar dues vegades el Premi O. Henry Memorial pels seus contes i va ser membre del National Institute of Arts and Letters. Entre els seus llibres hi ha Esmorzar a Tiffany’s i l’obra mestra A sang freda. Truman Capote va morir el 25 d’agost de 1984 a Los Angeles. A «Llibres Anagrama» s’han publicat Tres contes, Els primers contes, L’arpa d’herba i ara recuperem la primera traducció catalana de Creuer d’estiu, publicada a la col·lecció «Anagrama-Empúries» el 2006.


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.